Tgrt Haber

ROKETSAN'dan Çelik Kubbe açıklaması! Yerli hava savunma sistemine bu füzeler entegre olacak

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Eylül 2024 12:22 - Güncelleme : 15 Eylül 2024 12:24
ROKETSAN'dan Çelik Kubbe açıklaması! Yerli hava savunma sistemine bu füzeler entegre olacak

Türkiye kapsamlı hava savunma sistemi için düğmeye bastı ve ''Çelik Kubbe'' projesi ortaya çıktı. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'nda ''Çelik Kubbe'' projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İkinci, Çelik Kubbe'nin, Türkiye'nin tamamını havadan gelecek saldırılara karşı koruyacak sistem olduğunu ifade ederek entegre edilecek füzeler hakkında bilgi verdi.

Türk savunma sanayisinin yerli ve milli projelerinin sergilendiği TEKNOFEST​ 2024 Adana’ya çok az süre kaldı. Roketsan​ Genel Müdürü Murat İkinci Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'nda açıklamalarda bulundu. Murat İkinci merak edilen Çelik Kubbe​ projesiyle ilgili konuştu.

ROKETSAN'dan Çelik Kubbe açıklaması! Yerli hava savunma sistemine bu füzele entegre olacak - 1. Resim


ÇELİK KUBBE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK

Çelik Kubbe Projesi'nin ana savunma sistemine entegre olacağını belirten İkinci, "Çelik Kubbe, Türkiye'nin tamamını havadan gelecek saldırılara karşı koruyacak hava savunma sistemini ifade ediyor. Bu hava savunma sistemimizde, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, hava savunma füze ailesi HİSAR, uzun menzilli bölge hava savunma sistemi​ SİPER, lazer sistemiyle geliştirmiş ALKA yer alacak. Buradaki tüm ürünler, ANKA'dan başlayarak, SUNGUR, SİPER ile desteklenen son derece gelişmiş bir hava savunma ağına entegre edilecek." dedi.

ROKETSAN'dan Çelik Kubbe açıklaması! Yerli hava savunma sistemine bu füzele entegre olacak - 2. Resim

Havadan gelecek tehlikelere karşı en üst seviyede koruma sistemi tasarladıklarını ifade eden İkinci, "Ülkemize yönelik gelecek hava tehlikelerine kendi teknolojimizle en üst seviyede karşı koyabilelim ve ülkemizi hava savunması anlamında çok ciddi bir aşamaya getirelim. Çelik Kubbe gerçekleştirildiğinde, bu sisteme sahip olan ender ülkelerden biri Türkiye olacak." dedi.

ROKETSAN'dan Çelik Kubbe açıklaması! Yerli hava savunma sistemine bu füzele entegre olacak - 3. Resim


ALKA AÇIKLAMASI

İkinci, Roketsan olarak en fazla üzerinde durdukları konuların başında dron saldırıları olduğunu belirtti. Bu saldırılara karşı en etkin korumanın da lazer silahlar olduğunu dile getiren İkinci, sözlerini, "Roketsan'ın uzun zamandır Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine sunduğu ALKA ürünü var. ALKA'yı hem güç olarak daha üst seviyelere taşıyacak yatırımları yapıyoruz hem de birden fazla ALKA'nın çalışacağı merkez gibi bir yapıya taşıyoruz. Bu da gelecekte küçük dronlar tarafından oluşabilecek tehdidi bertaraf etmek için özellikle hava savunma sistemlerimizin bel kemiği sistemlerinden biri olacak." diye tamamladı.

ROKETSAN'dan Çelik Kubbe açıklaması! Yerli hava savunma sistemine bu füzele entegre olacak - 4. Resim

"KARA ATMACA EN KISA SÜREDE TSK ENVANTERİNE GİRECEK"

İkinci, Kara Atmaca'nın Roketsan tarafından geliştirildiğini ve gerçekleştirilen atışlı test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak en uzun süreli uçuşunu yaptığını hatırlattı.

Kara Atmaca'nın aslında Atmaca'dan türediğini ve daha uzun menzilli bir füze olduğunu belirten İkinci, "Kara Atmaca, balistik füzelerin dışındaki seyir füzelerimizin en üst ailesini oluşturan füze sistemimiz. Şu anda başarıyla testleri bitirildi, sonrasında da Silahlı Kuvvetlere dahil olacak. Kara Atmaca özellikle Silahlı Kuvvetlere dahil olduğunda, derin vurma ve derin saldırı kabiliyeti kara kuvvetlerimize çok ciddi bir katma değer sağlayacak. Onların gücüne katbekat güç katacak. En kısa zamanda envantere alıp Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına sunmayı bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...