Tgrt Haber

Samsung bir ilki başaracak: Z Flip 5 bilgisayara dönüştürülebilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
14 May 2023 14:36 - Güncelleme : 14 May 2023 14:41
Samsung bir ilki başaracak: Z Flip 5 bilgisayara dönüştürülebilecek

Flip serisi üzerine yoğunlaşan Samsung’un, Z Flip 5 modelinde sürpriz bir özelliğe yer vereceği ortaya çıktı. Katlanabilir ekranlı telefonu PC’ye dönüştürmek mümkün olacak.

Teknoloji devi Samsung​, son birkaç yıldır katlanabilir modelleriyle dikkatleri üzerine çekti. Şirket son olarak Z Flip 4 ve Z Fold 4 modelleriyle karşımıza çıkarken, bir sonraki Z Flip 5’ten de haberler gelmeye başladı.

Görünüşe göre Samsung, Z Flip 5’te daha önce hiç yapmadığı bir şeyi yapacak. Öyle ki bu telefonu bir PC’ye dönüştürmek mümkün olacak.

Bilgisayara dönüştürülebilecek

Sammobile’ın haberine göre Galaxy Z Flip 5​, sadece genişletilmiş bir harici ekranla değil, aynı zamanda bir PC’ye dönüşebilen özelliğiyle de bir ilke imza atacak.

Flip5, serinin DeX'i destekleyen ilk modeli ve aynı zamanda bu özelliğe sahip en kompakt Samsung cihazı olacak.  Peki bu ne anlama geliyor?

Bilmeyenler için DeX işlevi, akıllı telefonu USB-C aracılığıyla bir monitöre bağlamaya, mobil cihazı bir tür PC’ye dönüştürmeye izin veren bir özelliktir.

Kullanıcılar, Windows’a benzer masaüstü arabirimine, pencereli modda uygulamalarla çalışma imkanına vb. birçok özelliği kullanabilecek. Geçmiş yıllarda piyasaya çıkan Flip modelleri için bu özellik bulunmuyordu. Fakat Z Flip 5 ile Samsung bunu kullanıcılara getirecek.

Z FLİP 5'İN DIŞ EKRANIYLA DİKKAT ÇEKECEK

Donanımhaber'in aktardığına göre Samsung Galaxy Z Flip 4 modelinin dikdörtgen dış ekranı 1.9 inç boyutunda ve 260x512 piksel çözünürlüğündeydi. Samsung Galaxy Z Flip 5 ise klasör şeklinde tüm yarıyı kaplayan bir ekrana geçiş yaptı.

Bu ekranın boyutu 3.4 inç, çözünürlüğü ise 720x748 piksel seviyesine ulaşıyor. Önceki nesle göre hem kullanım alanı açısından hem de görüntü kalitesi açısından dikkat çekici bir yükseliş yaşanmış. Özellikle ekranda birden fazla widget ve kısayol kullanılabiliyor.

Kaynak: Sammobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...