Tgrt Haber

Samsung Galaxy S25, çok büyük bir değişiklikle gelecek

02 Mart 2024 11:56 - Güncelleme : 02 Mart 2024 11:58
Görsel temsili olarak kullanılmıştır.

Samsung Galaxy S24 serisinin piyasaya sürülmesinin ardından meraklıları Galaxy S25 serisini beklemeye başladı. Galaxy S25 özellikleri henüz net değil, ancak bir iddiaya göre akıllı telefon işlemci tarafında büyük bir değişikliğe uğrayacak.

Görsel temsili olarak kullanılmıştır.

Teknoloji devi Samsung​, bilindiği üzere Galaxy S serisi akıllı telefonlarını Exynos ve Snapdragon olmak üzere iki farklı işlemci modeliyle piyasaya sürüyor. Son olarak Galaxy S24 serisi de Snapdragon 8 Gen 3​ ve Exynos 2400 işlemcileriyle pazara sunulmuştu.

Bugün X'teki bir sızıntı kaynağından gelen yeni bir söylenti, Samsung'un Exynos yonga seti serisini beğenmeyenler için bazı kötü haberler içeriyor. Bu kaynağa göre, geliştirmenin mevcut aşamasında Samsung, Galaxy S25 serisinin tamamının Exynos işlemcileri kullanmasını planlıyor.

Öte yandan Samsung'un 2025 yılında tanıtılacak diğer serileri hakkında da bazı iddialar var. Buna göre Galaxy Z serisinin (katlanabilir modeller) yalnızca Snapdragon işlemciyle geleceği, Galaxy A serisinin ise MediaTek ile Exynos işlemci modellerini kullanabileceği bilgisi aktarıldı.

GALAXY S25 İŞLEMCİSİ: EXYNOS 2500

Samsung Galaxy S25 serisinde kullanılması planlanan Exynos 2500, iddialara göre Samsung'un gelişmiş çip üretim teknolojisiyle üretilecek olup, ARM'ın özel CPU çekirdeklerini kullanacak. Ayrıca Samsung Foundry'nin ikinci nesil 3nm (3nm GAP/SF3) sürecini kullanan ilk çip olacak. Alan ve verimlilik açısından TSMC'nin 3nm sürecinden daha iyi olduğu söyleniyor.

Çip, 10 çekirdekli bir CPU ile donatılacak. Bu, 3.2GHz veya daha yüksek frekansta çalışan bir adet Cortex-X5 CPU çekirdeği, 2.3GHz veya üzerinde çalışan üç adet Cortex-A720 CPU çekirdeği, üç adet Cortex-A720 CPU çekirdeği ve dört adet Cortex-A530 CPU çekirdeğini içerecek.

ARM'ın yeni Blackhawk CPU (Cortex-X5) çekirdeğinin, tek çekirdek performansı açısından Apple'ın en son özel CPU çekirdeğini geçebileceği iddia ediliyor. Bu da Samsung'un uzun süre sonra performans açısından liderliği ele geçirebileceği anlamına geliyor.

Kaynak: GSMArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...