Tgrt Haber

Samsung kullanıcıları fotoğraf uzmanı yapacak yeni uygulamasını yayınladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
24 Nisan 2023 12:39 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 12:39
Samsung kullanıcıları fotoğraf uzmanı yapacak yeni uygulamasını yayınladı

Samsung, yapay zeka desteğiyle tek tuşla fotoğraf düzenleme yapılabilmesini sağlayan 'Galaxy Enhance-X' uygulamasını Galaxy S23 serisi için kullanıma sundu.

Samsung​, geçen yıl tanıttığı yapay zeka​ destekli Galaxy Enhance-X fotoğraf düzenleme uygulamasını kullanıma açtı. Şimdilik yalnızca Galaxy S23​, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra modellerini destekliyor. Yetkililerin açıklamasına göre çok yakında Galaxy S22 serisine de gelecek.

Galaxy Enhance-X temel olarak klasik bir fotoğraf düzenleme uygulaması ile yapılabilecek işlemlerin AI desteğiyle otomatik olarak kısa sürede yapılmasını amaçlıyor. Örneğin tek tuşla fotoğrafın parlaklığını ve netliğini düzeltebilir, bulanıklık sorunlarını giderebilir ve HDR ayarlarını yapabilirsiniz.

GÖRÜNTÜYÜ ANALİZ EDEREK KUSURLARI BULUYOR

Galaxy Enhance-X uygulamasının başlıca özellikleri arasında yapay zeka ile görüntü analizi yer alıyor. Fotoğrafı saniyeler içinde tarayarak bulanıklık, parazitlenme ve netlik kaybı gibi sorunları tespit ediyor ve düzeltiyor.

Tabii kullanıcı uygulamanın yaptığı düzenlemelere ek olarak görüntünün parlaklığını, keskinliğini, kontrastını, HDR ayarını ve çok daha fazlasını dilediği gibi değiştirebiliyor.

Samsung kullanıcıları fotoğraf uzmanı yapacak yeni uygulamasını yayınladı

Uygulamadaki 'Yüz' işlevi cilt pürüzsüzleştirme ve renk tonu değiştirme, göz boyutu büyütüp küçültme gibi ek ayarlamalar sunarken; 'Portre' özelliği sayesinde fotoğrafa arka plan bulanıklaştırma efekti uygulanabiliyor.

Galaxy Enhance-X'in özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Magic (Sihir): Galaxy Enhance-X, tek bir dokunuşla fotoğraf kalitesini artırmak için derin öğrenme ve yapay zeka algoritmalarından yararlanır. Fotoğraflarda gürültü, bulanıklık ve netlik kaybı gibi hataları otomatik olarak tespit ederek, özel AI algoritması ile fotoğraf kalitesini önemli ölçüde artırır.

HDR: Yüksek Dinamik Aralık özelliği tek bir tıklamayla görüntü kalitesini kaybetmeden vurguları, gölgeleri, genel parlaklığı, kontrastı ve daha fazlasını akıllıca analiz eder. Fotoğraflarınızın dinamik parlaklık aralığını genişletmek için Galaxy Enhance-X HDR seçeneğini kullanabilirsiniz.

Upscale: Galaxy Enhance-X, 1 Megapikselin altındaki fotoğraflar için 4 kata kadar çözünürlük yükseltmesi yapabilir ve daha keskin görüntüler elde edebilir. Örneğin 640x360 çözünürlüğündeki bir görüntüyü 2560x1440'a yükseltebilir.

Moire düzeltmesi: Dizüstü bilgisayarınızı, TV'nizi veya monitör ekranınızı kamerayla çektiğinizde, "Moire" adı verilen dalga desenleri oluştuğunu görmüşsünüzdür. Enhance-X temiz, net fotoğraflar için fotoğraflardaki Moire desenlerini algılar ve kaldırır.

GALAXY ENHANCE-X NASIL İNDİRİLİR?

Galaxy Enhance-X, S23 serisine Samsung'un Galaxy Store mağazasından indirilebiliyor. Gelecekte Galaxy A serisi gibi farklı modellere de geleceği belirtildi.

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...