Tgrt Haber

Samsung'dan Apple'ı kızdıracak açıklama: "Sollayacağız"

30 Temmuz 2023 17:42 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 17:49
Samsung'dan Apple'ı kızdıracak açıklama: "Sollayacağız"

Samsung Mobil Deneyim Başkanı TM Roh, şirketin akıllı telefon satışları hakkında iddialı konuştu. Sadece 5 yıl içinde, premium akıllı telefon segmentinde Apple'ı sollayacaklarını açıkladı.

Samsung​ Mobil Deneyim (MX) Başkanı TM Roh, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen bir basın toplantısında konuştu.

Şirketin en yeni katlanabilir modelleri olan Galaxy Z Fold 5ve Z Flip 5 hakkında konuşan Roh, katlanabilir akıllı telefon satışlarına yönelik öngörüsünü dile getirdiği röportajında, ABD'li rakibi Apple ile arasındaki farkı kapatacakları tarihi de açıkladı.

WCCFTech'in haberine göre, bu yıl Güney Kore'de satılacak her üç premium Galaxy akıllı telefondan bir tanesinin katlanabilir olacağını söyleyen TM Roh, aynı zamanda katlanabilir telefonların tüm Galaxy amiral gemisi satışlarının yüzde 20'sinden fazlasını oluşturacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

"5 YIL İÇİNDE APPLE'I GEÇECEĞİZ"

TM Roh, basın toplantısında Apple ile Samsung arasındaki rekabeti kızıştıracak söylemlerde de bulundu. 5 yıl içinde üst düzey akıllı telefon satışlarında iPhone'u yakalayacakları, hatta geride bırakacakları konusunda iddialı konuşan yönetici, sözlerine şöyle devam etti:

"Birkaç yıl içinde, katlanabilirlere yönelik küresel yıllık talebin 100 milyon olacağını söyleyebilirim. Bu tahmin, bizim kendi analizlerimize değil, çeşitli pazar araştırma kurumlarının analizlerine dayanıyor. Ortalama olarak yaklaşık beş yıl içinde, yılda 100 milyon adet katlanabilir telefon​ satılıyor olacak."

Samsung'dan Apple'ı kızdıracak açıklama:

Samsung'un Apple ile rekabette katlanabilir telefonlarını etkili bir "silah" olarak gördüğü bir gerçek. Fakat diğer taraftan Apple da boş durmuyor. ABD'li teknoloji devi firmanın, iPhone 15 serisi için satış hedefini ilk etapta 84-89 milyon olarak belirlediği, daha önceki sızıntılarda ortaya çıkmıştı.

Galaxy S23 serisinin toplam satışları ise Apple'ın iPhone 15 için belirlediği satış hedefinin yarısına bile henüz ulaşabilmiş değil.

GALAXY Z FOLD 5 VE Z FLİP 5'İN TÜRKİYE FİYATLARI AÇIKLANDI

Samsung, Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirdiği etkinlikte Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 modellerini tanıttı. Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi, 7.6 inç büyüklüğündeki ana ekranı, 120Hz yenileme hızıyla desteklenen Dinamik AMOLED panel teknolojisi gibi güçlü özellikleriyle sahneye çıkan Z Fold 5, etkinliğin gözdesi oldu.

Galaxy Z Fold 5; 256 GB'lık versiyonuyla 64 bin 999 TL, 512 GB'lık versiyonuyla 67 bin 999 TL, 1 TB'lık versiyonuyla ise 72 bin 999 TL'ye satışa sunulmuş durumda.

Kitap gibi katlanan Fold 5'in aksine, dikine katlanabilir bir yapıya sahip olan Z Flip 5 ise daha uygun fiyatlı model olarak karşımıza çıkıyor. Graphite, Cream, Lavender ve Mint renkleriyle piyasaya sürülecek olan model 256 GB depolama sürümüyle 44 bin 999 TL’den, 512 GB’lık versiyon ise 47 bin 999 TL’ye satılacak.

Kaynak: WCCFTech

Derleme: Ömer Faruk Doğan / TGRT Haber

Kaynak: WCCFTech
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...