Tgrt Haber

Silahlı insansız deniz aracında Türkiye zirveye tırmanıyor: Mavi Vatan'ın kamikaze hayaleti 'ÇAKA'

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
13 Ağustos 2023 20:45 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 00:20

Rusya-Ukrayna savaşının karadan denize taşınmasıyla denizde kullanılan insansız hava araçları, savaşın seyrini değiştirmeye başladı. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye de bölgedeki olası tehlikelere karşı insansız hava araçlarına yatırımlarını artırdı. Yerli ve milli üretim olan insansız Deniz Aracı ÇAKA son teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. 

Dünyada yaşanan bir dizi küresel gelişmeler, savaş​ yatırımlarının artırılmasını beraberinde getirdi. Rusya-Ukrayna savaşının karadan denizlere sıçraması, insansız deniz araçlarının etkin şekilde kullanılmasına neden oldu.

İnsansız hava araçlarını etkili bir şekilde kullanan Ukrayna’nın denizde de benzer bir teknolojiyi kullanmasıyla Karadeniz’deki dengelerin değiştirebileceği öngörülüyor.

Türkiye de İnsansız Hava Araçları’nda yaptığı çalışmaları deniz alanında geliştirmeye başladı. Bir savaşta dengeleri değiştiren ve karşı tarafa üstünlüğü kolayca geçirebilen Kamikaze İnsansız Deniz Aracı ÇAKA son teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. 

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve Ege’de çok sayıda ada-adacık nedeniyle pozisyon üstünlüğünü kaybetme tehlikesi yaşayan Türkiye, yerli ve milli üretim olan insansız deniz araçlarıyla bölgedeki dengeleri değiştirmeyi amaçlıyor.

ÇAKA'NIN ÖZELLİKLERİ

(Dalış Yapabilen Kamikaze İnsansız Deniz Aracı) ÇAKA DAY-KİDA hem su altında hem su üzerinde faaliyet gösterebiliyor. Deniz harplarında kuralları yeniden tanımlıyor bu araçlar, su üstü hedeflerine karşı gizli ve etkili vuruşlar yapabiliyor. ÇAKA DAY-KİDA üzerinde kuvvetli patlayıcı mühimmatlarını taşıyabiliyor.

Su altında çalıştığında düşman unsurlarını hazırlıksız yakalayıp etkili şekilde hedeflerini vurabiliyor. Birden fazla birim için merkezi bir komuta ve kontrol noktası sunuyor. Yerli ve milli teknolojilerin gelişmesi için yatırım yapan Türkiye, işte bu alanda da yatırımlar yaparak hem gücüne güç katıyor hem de caydırıcılığını artırıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...