Tgrt Haber

Samsung'dan radikal yapay zeka kararı: ChatGPT'yi yasakladı, kullananları kovacak!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Bloomberg
02 May 2023 10:45 - Güncelleme : 02 May 2023 10:49
Samsung'dan radikal yapay zeka kararı: ChatGPT'yi yasakladı, kullananları kovacak!

Samsung, bazı çalışanlarının ChatGPT'ye şirketin hassas veri ve kodlarını yüklediğinin ortaya çıkmasının ardından radikal bir karar aldı. ChatGPT ve benzeri gelişmiş yapay zeka araçlarının kullanımını yasakladı.

OpenAI'nin yapay zeka​ sohbet robotu ChatGPT son dönemin en popüler uygulamalarının başında geliyor. Bununla birlikte dünya genelinde ChatGPT'nin kullanımına yönelik tartışmalar da bitmiyor.

Geçtiğimiz günlerde İtalya, kişisel verileri toplama kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ChatGPT'yi önce erişime engelledi ardından yasağı kaldırdı. Ortaya çıkan haberlere göre ChatGPT için bir yasak haberi de teknoloji devinden geldi. Samsung şirket çalışanlarının gelişmiş yapay zeka araçlarını kullanmasını yasakladı.

KULLANANLARIN İŞ AKDİ FESHEDİLEBİLİR

Bloomberg'dan Mark Gurman​'ın ulaştığı bilgilere göre Samsung, ChatGPT gibi gelişmiş yapay zeka araçlarının 'şirket içi güvenlik ihlalinin önüne geçmek amacıyla' kullanılmasını istemiyor. Şirket bu kurala uymayan çalışanlarına ise kovulma cezasına kadar yaptırım uygulayacak. 

Samsung'dan radikal yapay zeka kararı: ChatGPT'yi yasakladı, kullananları kovacak!

Samsung çalışanlarına gönderdiği uyarıda şunları söyledi:

"ChatGPT gibi üretken AI platformlarına olan ilgi dahili ve harici olarak büyüyor. Bu ilgi, bu platformların kullanışlılığına ve verimliliğine odaklanırken, üretken AI tarafından sunulan güvenlik riskleri hakkında da artan endişeler var.

Güvenlik yönergelerimize özenle uymanızı istiyoruz ve bunu yapmamanız, şirket bilgilerinin ihlali veya tehlikeye girmesiyle sonuçlanabilir. Bu da iş akdinin feshi de dahil olmak üzere disiplin cezasıyla sonuçlanabilir."

Samsung'un bu kararı geçtiğimiz günlerde yaşadığı veri ihlalinin daha fazla oluşmasını engellemek amacıyla aldığı belirtildi.

Hatırlanacağı üzere, şirketin yarı iletken bölümü mühendislerinin ChatGPT'den hassas veritabanı kaynak kodunda hata olup olmadığını incelemesini istedikleri ve bu durumun, Samsung'un hassas verilerinin ve kodlarının yapay zeka robotonun eline geçmesine yol açtığı ortaya çıkmıştı.

SAMSUNG YAPAY ZEKAYA KARŞI MI?

Webtekno'nun aktardığına göre, Güney Koreli teknoloji devi, cep telefonundan buz dolabına kadar tüm ürünlerinde yapay zekaya yer veriyor. Ayrıca şirket, sadece personelinin kullanabileceği özel yapay zeka araçları üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin bu konuda hangi aşamada olduğu belli değil ancak Samsung, yapacağı çalışmalar ile yapay zeka kritik pozisyonların merkezine yerleştirecek gibi görünüyor.

Kaynak: Bloomberg

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...