Tgrt Haber

Instagram ve TikTok'u rüzgar gibi geçti: Snapchat, ilk kez yapay zeka teknolojisini kullanıma sundu! Yepyeni özellikler eklendi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch
20 Nisan 2023 15:05 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 15:07

Sosyal medyanın devlerinden Snap, popüler uygulaması Snapchat için yapay zeka destekli sohbet robotunu piyasaya sürdü. Söz konusu teknoloji böylece ilk kez bir sosyal medya platformunda da kullanılmış oldu.

Sosyal medya şirketleri arasındaki rekabet günden güne giderek artıyor. Instagram​, TikTok​ ve Snapchat​ bu rekabette başı çekerken, Snap, hiçbir sosyal medya devinin yapmadığını yaptı ve ilk kez yapay zekayı bir sosyal medya platformuna entegre etti.

YAPAY ZEKA​ İLK KEZ SNAPCHAT’A GELDİ

Snapchat, sosyal medya platformunda yapay zeka destekli bir sohbet robotu sunan ilk şirket olarak kayıtlara geçti.

Yapay Zekam (My AI) isimli sohbet robotu, kullanıcıların arkadaşlık, öğrenme ve eğlence amaçlı yapay zeka ile konuşmasını imkan sunuyor.

OpenAI’ın geliştirdiği son teknoloji GPT’yi kullanan sohbet robotunu kullanıyor. Bu, metin üretmek için milyarlarca internet sayfasını analiz eden bir yapay zeka modeli.

Yenilikçi teknolojileri hakkında konuşan Snapchat CEO’su Evan Spiegel, "Buradaki ana fikir, aileniz ve arkadaşlarınıza ek olarak her gün yapay zeka ile konuşmanız" ifadelerini kullanırken, diğer yandan sohbet robotunun kullanıcılarına farklı konularda yardımcı olabileceğini, örneğin doğum günü hediyesi fikirleri verebileceğini, yürüyüş gezisi planlayabileceğini veya akşam yemeği için tarif önerebileceğini belirtti.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE (AR) UYUMLU 

Sohbet robotunun bir diğer özelliği de artırılmış gerçeklik (AR) ile uyumlu olması. Snapchat'in AR teknolojisi sayesinde kullanıcılar, sohbet robotunun yüzünü ve ses tonunu kendilerine göre ayarlayabiliyor. Ayrıca sohbet robotuyla konuşurken AR filtreleri ve efektleri de kullanabiliyorlar.

Snapchat'in yapay zeka sohbet robotu, hem teknolojik hem de sosyal açıdan oldukça dikkat çekici bir yenilik. Fakat bu yeniliğin bazı riskleri olduğunun da altını çizmekte fayda var. 

Örneğin sohbet robotunun yanlış veya zararlı bilgiler üretmesi, kullanıcıların gizliliğinin ihlal edilmesi veya sohbet robotuna bağımlı olma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle Snapchat, kullanıcılarına sohbet robotuyla herhangi bir sırrını paylaşmamasını ve özel tavsiye için ona güvenmemesini öneriyor.

Snapchat'in yapay zeka sohbet robotu ve artırılmış gerçeklik teknolojisi, sosyal medya deneyimini daha kişiselleştirilmiş ve eğlenceli hale getiriyor. Ancak bu teknolojinin etik ve hukuki boyutlarının da dikkate alınması gerekiyor. Yapay zeka alanında faaliyet gösteren paydaşların, uzmanların ve temsilcilerin bu konuda ortak kurallar belirlemesi önem taşıyor.



Kaynak: Tecrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nupelda.dgr 6 Mayıs 2023 18:58

Snpchata gelen robot ozelligini istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...