Tgrt Haber

Sony tepki çeken 'PlayStation' kararından geri adım attı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: gamesindustry.biz
22 Aralık 2023 12:39 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 12:39
Sony tepki çeken 'PlayStation' kararından geri adım attı

İnternet üzerinden satılan içeriklerin sahibi gerçekten satın alan kişi mi? Geçen hafta bu konuyu düşündürten bir gelişme yaşandı. Sony, Warner Bros. ile arasındaki lisans anlaşmazlığı yüzünden PlayStation'daki Discovery içeriklerini (satın almış olsanız bile) kaldıracağını açıkladı. Ancak gelen tepkiler, şirkete 'U dönüşü' yaptırdı.

Teknoloji devi Sony​, PlayStation​ bünyesinden gelecek ay itibarıyla 1,300'den fazla Discovery TV içeriğini kaldırma kararından vazgeçti.

Şirket, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda, Warner Bros. ile lisans anlaşmasının süresinin bitmesi nedeniyle Discovery'nin yapımlarını PlayStation platformundan çıkaracağını açıklamıştı. Hatta bu içerikleri satın almış olanlar dahi karardan etkileneceklerdi, Sony para iadesi de yapmayacaktı.

DISCOVERY YAPIMLARI PLAYSTATION'DA KALACAK

Ancak firma, Warner Bros. ile lisans anlaşmasını güncellediğini ve bunun sonucu olarak da tüketicilerin önceki satın aldıkları yapımlara "önümüzdeki 30 ay boyunca" erişmeye devam edeceklerini belirtti.

PlayStation yayınladığı açıklamada şöyle dedi:

"Diğer hizmetler gibi, PlayStation Store'da önceki satın alınabilir olan TV/film içeriğinin lisans haklarına sahip değiliz. Ancak, tüketicilerin en azından önümüzdeki 30 ay boyunca önceki satın aldıkları içeriğe erişebilmelerini sağlamak için Warner Bros ile lisans anlaşmalarımızı güncelledik."

PlayStation'daki Discovery içerikleri arasında MythBusters, Cake Boss, Deadliest Catch, American Chopper, An Idiot Abroad, Shark Week, How It’s Made, Animal Planet Presents ve Street Outlaws bulunmaktadır.

Sony, 2021 yılından itibaren PlayStation'un mağazalarında film ve TV dizisi satmaya son verdi. Geçen yıl ağustosta, "lisans anlaşmalarının bitmesi nedeniyle"  Studio Canal'dan satın alınan içerikleri kaldırdı ve kullanıcıları satın aldıkları yapımları izleyemez durumda bıraktı.

Kaynak: gamesindustry.biz
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...