Tgrt Haber

Steam dolar ile satışa başladı, oyun fiyatları uçuşa geçti

21 Kasım 2023 10:41 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 10:42
Steam dolar ile satışa başladı, oyun fiyatları uçuşa geçti

Bilgisayar oyunu satın alma platformu Steam, Türk Lirası desteğini resmen kaldırdı. Dolar bazlı oyun satışına başladı. Yapılan güncelleme sonrası oyun fiyatlarında iki kattan fazla artış görüldü.

Video oyunu satın alma platformu SteamTürkiye​'de "dolar" devrini resmen başlattı. Şirket geçen ay yaptığı duyuruda, "kur oynaklığını" gerekçe göstererek Türk Lirası ile satış yapmayı bırakacağını açıklamıştı.

Dolara geçilmesiyle birlikte, birçok sektör uzmanının da tahmin ettiği üzere oyun fiyatlarına büyük oranda zam geldi. Kullanıcılar artık sepetine eklediği oyunları dolar​ üzerinden ödeyecek, ardından banka tarafından ödenen fiyatın TL'ye çevrilmiş hali karttan çekilecek.

STEAMDOLARZAMMI​ SONRASI OYUN FİYATLARI

Donanım Haber'de yer alan bilgiye göre, Steamdolar​ güncellemesi ile oyun fiyatları​ iki kata yakın arttı. Örneğin son zamanlardaki en popüler oyunlardan Baldur's Gate 3 eskiden 799,99 TL'ye satılıyordu. Artık 34,99 dolara satılıyor, bu da haberin yazıldığı tarihteki kura göre yaklaşık 1.010 TL yapıyor.

Steam dolar ile satışa başladı, oyun fiyatları uçuşa geçti

EA Sports FC 24, Steamdolar​ güncellemesi öncesinde 1.199,99 TL fiyat etiketiyle satıştaydı. Güncelleme sonrası 69,99 dolar yani yaklaşık 2 bin 15 TL oldu. En popüler oyunlardan Cyberpunk 2077 ise 799 TL iken 44,99 dolara (yaklaşık 1300 TL) çıktı.

İki kattan fazla fiyat artışı gören oyunlar da oldu. Örneğin popüler hayatta kalma-korku oyunlarından Stalker 2, eskiden 345 TL'ye satılıyorken yeni fiyatı 59,99 dolar yani yaklaşık 1.727 TL oldu.

Bu arada Steam​ hesap bakiyeleri de 20 Kasım'ı 21 Kasım'a bağlayan gece otomatik olarak dolara çevrildi.

STEAM​ HANGİ ÜLKELERDE DOLAR​ İLE SATIŞ YAPIYOR?

Steam​, MENA diye kısaltılan Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesine giren ülkelerde dolar​ ile satış yapıyor. Pazartesi gününden itibaren listeye Türkiye​'yi de dahil etti. MENA; Orta Doğu, Bahreyn, Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Umman, Filistin, Yemen gibi ülke ve bölgeleri kapsıyor.

Kaynak: Steam
Sonraki Haber Yükleniyor...