Tgrt Haber

Steam oyuncuların çok istediği özelliği getirdi

27 Kasım 2023 13:12 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 13:13
Steam oyuncuların çok istediği özelliği getirdi

Popüler bilgisayar oyunu dağıtım platformu Steam, PlayStation DualSense ve DUALSHOCK kontrolcülerini tam olarak destekleyen oyunları bulmayı kolaylaştıran bir özellik getirdi.

Steam, 20 Kasım itibarıyla dolar ile satış yapmaya başlayarak Türkiye'deki milyonlarca kullanıcısının keyfini kaçırdı ancak bir diğer yandan yeni güncellemelerini sunmaya da hız kesmeden devam ediyor.

Oyun dağıtım platformu, klavye yerine konsol kontrolcüleriyle oyun oynamayı sevenlerin çok hoşuna gidecek bir güncellemeyi duyurdu. Valve yaptığı açıklamada, Steam'deki "Kontrolcü Uyumlu" merkezini kontrolcü türlerine göre keşfetmeyi daha kolay hale getirdiğini söyledi.

STEAM, PLAYSTATION KONTROLCÜLERİNİ TAMAMEN DESTEKLİYOR

Varsayılan olarak Steam'in yakın zamanda oynadığınız kontrolcüye göre bir filtre belirlediği, ancak kullanıcıların filtreleri ayarlamak için ana kontrolcü modellerinden birini manuel olarak da seçebileceklerinin altı çizildi.

Artık her mağaza sayfasında oyunun Xbox, DualSense ve DUALSHOCK kontrolcü modelini destekleyip desteklemediğine dair detay yer alacak. Ayrıca, 200'den fazla cihazın oyunlarla iyi çalışmasını sağlayan Steam Girdisi API'ını tamamen kullanan oyunların keşfedileceği bir kategori de eklendi.

Steam oyuncuların çok istediği özelliği getirdi

Steam şu ana kadar "çok iyi Xbox kontrolcüsü desteğine sahip" oyunların kolay bir şekilde bulunmasını sağlıyordu. PlayStation kontrolcülerini kullanan oyuncular da bu desteği nicedir istiyorlardı.

Steam kütüphanesine, DUALSHOCK ve DualSense kontrolcüleriyle iyi çalışan oyunların daha kolay bulunabileceği yeni seçenekler eklendi. Bu aynı zamanda bu oyunları otomatik olarak tek bir yerde toplamak için bir koleksiyon oluşturulabileceği anlamını taşıyor.

ARAMA SEÇENEKLERİ İYİLEŞTİRİLDİ

Ek olarak Steam, arama özelliğini geliştiren bir yenilik de yaptı. Arama seçeneklerini daraltmakta kullanabileceğiniz daha fazla filtrenin yer aldığı yeni bir bölüm ekledi. Bu bölüme Xbox, DUALSHOCK ve DualSense gibi belirli kontrolcü modellerinin yanı sıra kontrolcüler düşünülerek tasarlanmış oyunları bulmada kullanabileceğiniz ayarlar da dahil.

Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...