Tgrt Haber

Steam 'ucuz oyun' bulmayı çocuk oyuncağı haline getirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tech Radar
05 Haziran 2023 12:55 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 12:55
Steam 'ucuz oyun' bulmayı çocuk oyuncağı haline getirdi

Steam'e eklenen yeni özellik sayesinde oyunların 30 gün içindeki en düşük fiyatı görülebilecek, bu sayede oyunun indirime girip girmediği daha iyi anlaşılacak.

Oyuncuların bir numaralı adresi Steam milyonlarca ücretli ve ücretsiz oyuna ev sahipliği yapıyor. Dolar/TL kurundaki dalgalanmanın da etkisiyle Türkiye​'de oyun​ fiyatları son dönemde ulaşılamaz seviyelere gelirken, Steam tarafından belirli dönemlerde yapılan indirimler​ oyuncuları bir nebze rahatlatıyor.

Steam oyun severlerin hoşuna gidecek bir kararla daha karşımıza çıktı. Artık oyunların 30 gün içerisindeki en düşük fiyatı ile güncel fiyatı karşılaştırılabilecek. Bu sayede geliştirici tarafından oyuna yakın zamanda indirim veya zam yapılıp yapılmadığı daha şeffaf bir şekilde anlaşılacak.

'İNDİRİM' KURNAZLIĞINA ÇÖZÜM OLACAK

Steam'de bazı geliştiriciler, oyunu indirimli olarak gösterebilmek için bilinçli olarak normal fiyatını önce şişiriyor, ardından istediği miktara düşürerek "yüzde 50 indirimli" gibi ifadelerle pazarlıyor. Kullanıcı da oyun fiyatının gerçekten düştüğünü zannediyor.

Steam 'ucuz oyun' bulmayı çocuk oyuncağı haline getirdi

İşte Steam'in yeni özelliği bu indirim kurnazlığını tamamen bitirmese bile önemli ölçüde azaltacak. Oyunun şimdiki fiyatı, indirimli fiyatı ve 30 gün içindeki en düşük fiyatı gösterileceği için, kullanıcılar geliştiricinin yalan söyleyip söylemediğini anlayabilecekler. 

SADECE AVRUPA'DA KULLANILABİLİYOR

Paylaşılan bilgiye göre Steam'in yeni özelliği Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde kullanıma sunuldu. AB dışındaki diğer ülkelerde ve Türkiye'de maalesef kullanılamıyor.

Ancak yakın zamanda Steam'in faaliyet gösterdiği ülkelerin tamamında kullanılabilir olacağı tahmin ediliyor.

Bu arada SteamDB sayesinde Steam'deki oyunların son 30 gün içindeki fiyat değişimi takip edilebilir. Google Chrome, Mozilla Firefox veya Microsoft Edge tarayıcılarından birine kurulacak küçük bir eklenti sayesinde, oyunun ilk yayınlandığı günden beri en düşük kaç TL'ye satıldığı öğrenilebiliyor.

Kaynak: Tech Radar

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Tech Radar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...