Tgrt Haber

Steam'den tarihi yenilik: Oyunlar satın almadan oynanabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
16 May 2023 10:44 - Güncelleme : 16 May 2023 10:44
Steam'den tarihi yenilik: Oyunlar satın almadan oynanabilecek

Steam bir oyunu satın almadan önce denemeye imkân veren "Game Trial" özelliğini tanıttı. Başlangıçta Dead Space ile test ediliyor, önümüzdeki süreçte diğer oyunlarda da kullanılabilecek.

Korsan ve benzeri yöntemler haricinde oyun​ oynamanın tek yolu, satın almak. Fakat Türkiye​'de dolar kurunun da etkisiyle oyun fiyatları neredeyse ulaşılamaz seviyelere geldi. Haliyle kullanıcılar o kadar para vermek istemiyor, verecekse bile buna değip değmeyeceğinden emin olmak istiyor.

Steam​ de bu konuda harekete geçti. Dünyanın en popüler dijital oyun mağazası "Game Trial" özelliği kapsamında oyunların 90 dakika yani 1.5 saat ücretsiz oynanmasını sağlayacak. Üstelik bu süre zarfında oyunların demosu değil, tam sürümüne erişilebilecek.

DEAD SPACE İLE BAŞLADI

Game Trial özelliği Electronic Arts tarafından yayımlanan üçüncü şahıs nişancı hayatta kalma ve korku oyunu Dead Space ile test edilmeye başladı.

Bu arada Steam'de oyunlar iki saatten az oynanmış olması koşuluyla iade edilebiliyordu. Ancak Game Trial özelliği hem kullanıcıları iade süreciyle uğraştırmayacak hem de oyunları daha kolay deneme fırsatı sunacak.

Steam'den tarihi yenilik: Oyunlar satın almadan oynanabilecek

Şu anda platformdaki bütün oyunlar 90 dakikalık deneme için uygun değil. Uygun bir oyun bulursanız Steam sayfasındaki "Deneme" düğmesine tıklayarak indirme işlemini başlatmanız yeterli. İndirme tamamlandığında oyun hemen oynanabilir hale gelecek, süre dolduğunda ise otomatik olarak erişime kapatılacak.

Dead Space'in Türkiye fiyatı normalde 999,99 TL ancak yüzde 20 indirimle 799 TL'ye satın alınabiliyor. Deluxe paketini satın almak isteyenler ise indirimsiz 1.199,99 TL, indirimli 959,99 TL ödeyecek. Dead Space'i 29 Mayıs'a kadar ücretsiz denemek mümkün. Bu tarihten sonra ücretli olacak.

ARAMA SAYFASINI GÜNCELLEDİ

Steam arama altyapısını da güncelledi. Artık mağazada arama kutusuna bir şey yazmaya başlayınca çıkan otomatik tavsiyeler aramanız ile eşleşen etiketleri, geliştiricileri, yayıncıları ve serileri de içerecek. ''Oynaması ücretsiz'' gibi kategorilerin yanı sıra ''hayatta kalma'' veya ''zombiler'' gibi etiketler de aratılabilecek.

Kaynak: Gizmochina

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...