Tgrt Haber

Steam'den sonra bir oyun şirketi daha TL'yi bıraktı

13 Aralık 2023 11:31 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 11:31
Steam'den sonra bir oyun şirketi daha TL'yi bıraktı

Steam'in TL'yi kaldırma girişimi, oyun firmalarına 'kötü örnek' oldu. Electronic Arts da dolar ile satış yapmaya başladı. Firmanın bu kararıyla birlikte EA Play başta olmak üzere birçok oyununa zam geldi.

Steam​ geçen ay Türkiye​'de kur oynaklığını gerekçe gösterek, Türk Lirası ile ödeme almayı bıraktı ve dolarla satış yapmaya başladı. Buna paralel olarak platformdaki oyunların fiyatlarında yüzde 100'ü bulan artışlar yaşandı.

Şimdi ise bir başka dünya devi oyun firması olan Electronic Arts (EA) TL ile satış yapmayı durdurdu. Abonelik temelli video oyun hizmeti olan EA Play​, firmanın bu kararıyla birlikte artık dolar​ üzerinden satışa sunuluyor.

EA DOLARA GEÇTİ, 'EA PLAY' FİYATLARI ARTTI

Webtekno'nun haberine göre EA Play artık aylık 4,99 dolar, yıllık 29,99 dolara satılıyor. Haberin yazıldığı tarih itibarıyla, sırasıyla 145 TL ve 870 TL'ye denk geliyor. Daha yüksek sürümü olan EA Play Pro ise aylık 14,99 dolar (435 TL), yıllık 99,99 dolar (2,905 TL) fiyat etiketlerine sahip.

EA Play'in yanı sıra Electronic Arts'ın dijital mağazasındaki oyunlar da zamlardan nasibini aldı. Örneğin F1 2023 ve EA FC 24 oyunları 63 dolar (yaklaşık 1,800 TL) fiyata satılıyor.

Bu arada EA Play aboneliği, Xbox mağazası üzerinden 39 TL, PlayStation Store üzerinden de 40 TL'ye satın alınabiliyor. Microsoft ve Sony henüz dolar üzerinden fiyatlandırmaya geçmediği için, her iki platformunda da ürünleri ve hizmetleri yerel fiyatlandırmayla sahip olunabiliyor.

Kaynak: Webtekno

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...