Tgrt Haber

TAYFUN 7 ay sonra tekrar ateşlendi! Yoğun güvenlik önlemi altında nefes kesen görüntüler...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 May 2023 09:23 - Güncelleme : 23 May 2023 09:33

Son dakika haberi: Türkiye’nin yerli balistik füzesi TAYFUN ikinci kez atışını gerçekleştirdi. Rize-Artvin Havalimanı’nda yapılan test atışı kameralara saniye saniye yansırken o anlar nefesleri kesti.

Türkiye’nin yerli savunma sanayiindeki hamleleri sürüyor. Yunan basında her geçen gün haber olan ve yakından takip edilen hamleler dış bağımlılığı azaltma anlamında emin adım ve kararlıkla devam ediyor. Dünya basınında büyük yankı uyandıran TAYFUN’un ikinci test atışı gerçekleştirildi.

TAYFUN’UN İLK RESMİ TEST ATIŞI

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre ilk test atışı 18 Ekim 2022 tarihinde yapılan TAYFUN  7 ay sonrasında resmi olarak atışını gerçekleştirdi.Roketsan​ tarafından paylaşılan görüntülerde TAYFUN​'un bugün Rize-Artvin Havalimanı’ndan yeniden test atışı yaptığı belirtildi. Saat 06.44’te yeniden test atışı yapılan TAYFUN'un test atışı esnasında Rize-Artvin Havalimanı’nın içerisinde ve etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, TAYFUN Füzesi’nin test atışının Rize ayağı başarı ile tamamlandı. Füzenin kaç kilometre mesafeye gönderildiği ile ilgili bilgi verilmedi.

CAYDIRICI GÜÇ…

Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler ‘Taktik Balistik Füze​ (TBM)’; 300-1000 kilometre arasında menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanımlanıyor. TAYFUN Füzesi’nin kısa süre içerisinde envantere alınması bekleniyor. TAYFUN ile Türk Silahlı Kuvvetleri, önemli bir caydırıcılık kapasitesine ulaşmış olacak.

TAYFUN 7 ay sonra tekrar ateşlendi! Yoğun güvenlik önlemi altında nefes kesen görüntüler...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...