Tgrt Haber

TAYFUN ve SİPER füzeleriyle bağımsızlık ateşi! Görüntüler ilk kez paylaşıldı, tam isabet vurdu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA, SavunmaSanayiSt
12 May 2023 09:31 - Güncelleme : 12 May 2023 09:50

Türkiye İHA/SİHA'lardan sonra yerli füzeleriyle de dünyada manşet olmaya devam ediyor. Yerli balistik füzelerden müjdeli haberler geldi. TAYFUN Kısa Menzilli Balistik Füzesi (SRBM)’nin atış görüntüleri ilk kez paylaşıldı. SİPER füzesinin test atışı ise ASELSAN-ROKETSAN işbirliğinde Sinop Test Merkezi'nde gerçekleştirildi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ''Karada, havada, denizde ve uzayda istiklal ve istikbalimiz için gece gündüz cansiperane çalışmaya devam ediyoruz'' dedi.

İnsansız hava araçlarıyla savunma sanayiinde dünya pazarında zirveye oynayan Türkiye, kara araçları, deniz ve yerli füzelerle de askeri teknolojilerini geliştiriyor. ROKETSAN​ ve Savunma Sanayii Başkanlığı​ tarafından geliştirilen TAYFUN Kısa Menzilli Balistik Füzesi (SRBM)’nin atış görüntülerini ilk kez paylaşıldı. 500+ kilometre menzilli TAYFUN Füzesi‘nin ilk atışı, 18 Ekim 2022 tarihinde Rize’den gerçekleştirilmişti.

SİPER DE HAREKETE GEÇTİ

TAYFUN füzesinden sonra bir müjde de SİPER füzesinden geldi. SİPER füzesinin test atışı ASELSAN-ROKETSAN işbirliğinde Sinop Test Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin katmanlı hava savunma ihtiyacının yerli imkânlarla karşılanması açısından büyük önem taşıyan SİPER füzesi, Aralık 2022’de gerçekleştirilen testinde 100 kilometre menzili aştığı belirtilmişti. Çalışmalarda son aşamalara gelinen SİPER’in sahaya inmeden önceki uzun menzilde gerçekleştirilen son testinde hedefi tam isabetle vurduğu açıklandı.

HEDEFİ TAM İSABET VURDU

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, “Türk semalarının koruyucusu SİPER sahaya inmeden önceki son testinde, uzun menzilde hedefi tam isabetle vurdu. Karada, havada, denizde ve uzayda istiklal ve istikbalimiz için gece gündüz cansiperane çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BALİSTİK FÜZE NEDİR?

Balistik füzeler; bir veya birden fazla kimyasal, biyolojik, nükleer ve/veya konvansiyonel (yüksek patlayıcılı) harp başlığı taşıyabilen ve bu başlıkları istenildiği takdirde farklı hedeflere de yöneltebilen füze sistemleridir. Harp başlığı, motor, yakıt tankı, güdüm, kanatçıklar vb. birçok sistemlerden oluşan balistik füzelerden, hedef bölgeye genellikle sadece harp başlıkları ulaşır.

Kaynak: TGRT Haber, İHA, SavunmaSanayiSt

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...