Tgrt Haber

TEKNOFEST 2024'te verilecek ödül belli oldu: Başvurular başladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Aralık 2023 16:05 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 16:05

Adana'da düzenlenecek olan ve dünyaca ünlü milyarder Elon Musk'un da katılacağı tahmin edilen TEKNOFEST 2024 kapsamında teknoloji yarışmaları için başvurular başladı. Kazananlara verilecek toplam ödül ve maddi destek de belli oldu.

Önümüzdeki yıl Adana​'da düzenlenecek olan TEKNOFEST​ Havacılık, Uzay ve Teknoloji​ Festivali kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için başvurular başladı.

75 MİLYON LİRALIK ÖDÜL VE MADDİ DESTEK VERİLECEK

"TEKNOFEST ile Gelecek Sensin" mottosuyla prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 25 milyon lira ödül ve 50 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma​ kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları, bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek.

SON TARİH 20 ŞUBAT

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024'e kadar yapılabilecek.  Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için hız kesmeden devam eden TEKNOFEST'e, 2018'den bu yana 2 milyonun üzerinde başvuru yapıldı.

İlkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç, hayallerini gerçekleştirmek amacıyla TEKNOFEST 2024 kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunabilecek.

https://twitter.com/Selcuk/status/1736343973629755631

TEKNOFEST 2024'te "Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zeka, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım" yarışması gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği teknoloji yarışmaları düzenlenecek.

BLOKZİNCİR, FİNANSAL TEKNOLOJİLER, AKILLI Wİ-Fİ VE DAHASI...

2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında "Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig" yarışmaları da ilk defa başvuruya açılacak.

T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 2024'te Adana'da gerçekleştirilecek. TEKNOFEST'te yarışmalara katılmak için başvurular "www.teknofest.org" internet sitesi üzerinden yapılacak.

ELON MUSK GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüşmesinde ünlü milyarderi TEKNOFEST İzmir'e davet etmişti. İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen festival devam ederken Musk, yaptığı paylaşımda, Erdoğan'a daveti için teşekkür ederek, "Gelecek yıl Teknofest'e bizzat katılmayı ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görüşmeyi dört gözle bekliyorum" demişti.

Selçuk Bayraktar'ın, TEKNOFEST 2024'ün Adana'da düzenleneceğini açıklamasının ardından gözler Elon Musk'ta. Tesla, SpaceX ve Neuralink gibi şirketlerin sahibi olan iş insanının festivale katılması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...