Tgrt Haber

The Day Before geliştiricisi, oyun sektörüne resmen havlu attı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Polygon.com
12 Aralık 2023 11:32 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 11:32
The Day Before geliştiricisi, oyun sektörüne resmen havlu attı

Defalarca kez ertelendikten sonra çıkış tarihi adeta yılan hikayesine dönen The Day Before, 1 hafta bile dayanamadı. Geliştirici firma Fntastic, gelen binlerce olumsuz eleştiriye daha fazla dayanamadı, pes ettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz perşembe günü, "kıyamet sonrası açık dünya MMO hayatta kalma" oyunu The Day Before Steam platformunda piyasaya sürüldü. İlk olarak 2021'de duyurulmuştu ve Steam'in en çok istek listesine kaydedilen oyunları arasına girmişti.

Polygon'un haberine göre The Day Before, oyuncuların Fntastic tarafından yayınlanan iddialı fragmanlara dayanarak beklediği oynanış veya özellikler olmadan, erken erişim durumunda piyasaya sürüldü. Oyunu eleştirenler, zombilerle dolu bir dünyada geçen bir açık dünya MMO seti olarak tanıtılan yapımın, "daha çok bir çıkarma nişancı oyununa" benzediğini söyledi.

Binlerce Steam kullanıcısı tarafından sert eleştiriye maruz kalarak "Son Derece Olumsuz" olarak işaretlenen The Day Before, haberin yazıldığı tarih itibarıyla tüm zamanların en düşük puan alan Steam oyunlarından bir tanesi olarak kayda geçti.

GELİŞTİRİCİ FNTASTIC PES ETTİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından geliştirici firma Fntastic daha fazla ayakta duramayacağını ve pes ettiğini duyurdu. Oyun​ stüdyosu, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, The Day Before'un finansal açıdan başarısız olduğunu belirtti, "Artık devam etmek için paramız yok." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/FntasticHQ/status/1734265789237338453

Beklentileri karşılayamadığı için kullanıcılarından özür dileyen Fntastic, The Day Before ve Propnight’ın geleceğinin şu an belirsiz olduğunu, ancak sunucuların çalışır durumda kalacağını sözlerine ekledi.

Firma, The Day Before'a artık güncelleme gelmeyeceğinin altını çizdiği açıklamasında, "Tüm çabamızı, kaynaklarımızı ve çalışma saatlerimizi ilk büyük oyunumuz olan The Day Before'un geliştirilmesine yatırdık. Oyunun tam potansiyelini göstermek için yeni güncellemeler yayımlamayı çok istedik ancak maalesef çalışmaya devam edecek yeterli finansmanımız yok." dedi.

STEAM'DEN DE KALDIRILDI

Polygon'a göre, The Day Before'un finansal bir başarısızlıkla sonuçlandığı ve geliştirici Fntastic'in kapanacağını duyurduktan saatler sonra, tartışmalı oyun Steam'de satıştan kaldırıldı. Fntastic, oyuna dair tüm videoları YouTube kanalından kaldırdı, firma CEO'su Eduard Gotovtsev ise X profilini kapattı.

Kaynak: Polygon.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...