Tgrt Haber

TikTok, Google'ın pabucunu dama attıracak özelliğini duyurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
14 Eylül 2023 11:30 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 11:34
TikTok, Google'ın pabucunu dama attıracak özelliğini duyurdu

Sosyal medya platformu TikTok, Google'a rakip olacak bir özellik başlattı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, artık TikTok'un arama sonuçlarında Wikipedia sonuçlarına yer yer vereceği duyuruldu.

TikTok​ son zamanlarda yaptığı yeniliklerle bir sosyal medya​ platformu olmaktan çıktı. Son olarak kullanıcılarının, aradığı bilgilere daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak amacıyla Wikipedia ile iş birliği yaparak yeni bir özellik başlattı.

Z kuşağı olarak da bilinen genç kullanıcılar arasında popülerliği yüksek olan TikTok, popüler kişilerden tanınmış yerlere kadar birçok konuda Wikipedia özetlerini sunacağı yeni özelliğini hayata geçirdi.

The Verge'nin haberine göre TikTok kullanıcıları şu an için The New York Times, Taylor Swift ve Thanksgiving gibi farklı konular hakkında yapılan aramalarda Wikipedia özetlerini bulabilecekler. Ancak şu anda İngilizce ve Rusça gibi birkaç dildeki Wikipedia sonuçlarının desteklendiği belirtiliyor.

TikTok sözcüsü Zachary Kizer, bu özelliğin aslında birkaç aydır kullanıcılar için aktif olduğunu doğruladı ancak şirketin bu özelliği daha önce resmi olarak duyurmamayı tercih ettiğini belirtti.

TikTok, Google'ın pabucunu dama attıracak özelliğini duyurdu

Wikipedia özetleri, TikTok kullanıcılarının arama​ sonuçlarında karşılarına çıkacak. Ve ilgili videolar arasında yer alacak. Aynı zamanda kullanıcılar, özete tıkladıklarında ilgili Wikipedia sayfasına yönlendirilecek. Özetin altındaki bağlantılar aracılığıyla sayfanın farklı bölümlerine atlamak mümkün olacak.

HER ARAMA TERİMİNİ DESTEKLEMİYOR

Ancak Wikipedia özetleri her arama terimi için görünmüyor. Örneğin ABD'nin New York ve Los Angeles gibi büyük şehirleri için Wikipedia özetleri bulunurken, Chicago şehri için özel bir özet bulunmuyor.

TikTok sözcüsü Kizer şu anda hangi arama terimleri için Wikipedia özetlerini sunduklarını tam olarak detaylamadı. Ve sunacağı özetleri neye göre belirlediklerini de detaylandırmadı.

GOOGLE'I KORKU SARDI

TikTok ve benzer platformların Google'ın özelliklerini kopyalaması, ABD'li arama motoru devinin pek de hoşuna gitmiyor. Google'ın aramadan sorumlu yetkilisi Prabhakar Raghavan geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada, "Gençler öğle yemeği yeri ararken neredeyse yüzde 40'ı Google Haritalar veya Arama'ya gitmiyor, bunun yerine TikTok veya Instagram'a yöneliyor" demişti.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...