Tgrt Haber

Tiktok'tan kara para aklamada yeni yöntem şoke etti! Meclis'teki görüşmenin perde arkası

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2023 16:25 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 16:39
Tiktok'tan kara para aklamada yeni yöntem şoke etti! Meclis'teki görüşmenin perde arkası

Müstehcen yayınlar ve "kara para aklanıyor" iddiaları üzerine gündeme gelen Tiktok, Meclis Komisyonunda ele alındı. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık, toplantının perde arkasını ve nasıl kara para aklandığını anlattı. 

Aile yaşamına aykırı bulunan paylaşımların yapılması ve "kara para aklanıyor" iddiaları üzerine sosyal medya​ platformu TiktokMeclis​ Komisyonunda ele alındı. Tiktok yetkilileriyle yapılan toplantıdan hangi sonuç çıktı? Tiktok'u kapatmak çözüm mü? Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, fenomenler üzerinden kara paranın nasıl aklandığını anlatarak Meclis’te TikTok sözcüsü ile yapılan toplantının perde arkasına değindi. 

MECLİS’TE TİKTOK GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI  

Bazı ülkelerden Tiktok ile ilgili kararlar alındığına dikkat çeken Kırık, şunları söyledi: “Tiktok Türkiye sözcüsü,  Dijital Mecralar Komisyonuyla Başkan Hüseyin Yayman ve diğer Meclis üyeleriyle birlikte bir araya geldi. Konu müstehcenlik ve ahlaki yozlaşmaya sebebiyet veren, filtreleme konusunda eksiklerle ilgili. Sözcü Hatay ve Kahramanmaraşı depremlerde bağış ve destek verdiklerini, 449.000.000 lira vergi ödediklerini ifade etti. Komisyon​ Başkanı Hüseyin Yayman, bu içeriklerin neden engellenmediği, neden filtrelenmediğini sordu. Sözcü 2023 yılında 16.000.000, ilk 9 ayda 16.000.000 içeriğin kaldırıldığını ifade etti. Hatta bunun 12 milyonunun yapay zeka aracılığıyla, 4 milyonda şikayetler üzerinde kaldırıldığını beyan etti. Tiktok sözcüsü artık canlı yayınlarının kontrol edileceğini ifade etti” dedi. 

KARA PARAYI BÖYLE AKLIYORLAR

TikTok’un ticari boyutuna dikkat çeken Kırık, kullanıcıların ciddi paralar kazandığını söyleyerek “İnsanlar jeton alıyorlar. Jeton alarak istedikleri yayıncıları destekleme amacıyla bazı hediyeler gönderiyorlar. Yani yayıncıyla anlaşıyorlar, çalıntı kredi kartı ve banka kartının üzerinden jeton alınıyor, hediyeler gönderiyorlar. Yüzde 25’i yayıncının, yüzde 75’i kara para aklayanın. Parayı kripto paralar aracılığıyla kara parayı aklayan dolandırıcılarla gönderiliyor.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...