Tgrt Haber

Twitter büyük skandalı itiraf etti: Paylaşımlar ifşa oluyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
06 May 2023 12:18 - Güncelleme : 06 May 2023 12:19
Twitter büyük skandalı itiraf etti: Paylaşımlar ifşa oluyor!

Twitter'ın 'Instagram Yakın Arkadaşlar'a benzer Circle (Çevre) özelliğinin düzgün çalışmadığı ve paylaşılan tweetleri herkese gösterdiği iddia edilmişti. Sosyal medya şirketi hatayı kabul etti ve buna neyin sebep olduğunu da açıkladı

Twitter​ geçen sene, sadece belirli kişi veya kişiler ile tweet paylaşılmasını sağlayan Circle (Çevre) isimli özelliğini kullanıma sundu. Fakat Nisan ayı itibarıyla kullanıcılar Circle'ın beklendiği gibi çalışmadığını ve yakın arkadaşlar listesi ile paylaştıkları tweetlerin herkese açık halde olduğundan şikayet ettiler.

TWİTTER 'CİRCLE' HATASINI DÜZELTTİ

Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama geldi. Sosyal medya şirketi bu skandal hatanın bugün itibarıyla düzeltildiğini belirtti. Sebebini ise "Twitter'da meydana gelen bir güvenlik açığı​" olarak açıkladı:

"Nisan 2023'te bir güvenlik hatası, yayınladığınız tweetlerin 'Twitter Circle' ile sınırlı olması gerekirken, Circle'ınızın dışındaki kullanıcıların tweetlerinizi görmesine sebep olmuş olabilir. Bu sorun güvenlik ekibimiz tarafından tespit edildi ve tweetlerin artık Çevrenizin dışında görünmemesi için hemen düzeltilmiştir."

Twitter büyük skandalı itiraf etti: Paylaşımlar ifşa oluyor!

Twitter kullanıcılara gönderdiği bilgilendirme e-postasında, söz konusu hatanın tekrar oluşmaması için çalışacaklarını ve kullanıcıların gizliliğini koruma sözüne bağlı kaldıklarını ifade etti:

"Hizmetimizi kullanan insanların gizliliğini korumaya bağlı olduğumuzu iddia ediyor ve bunun gibi bir olayın getirebileceği riskleri anlıyoruz ve bunun olmasından derin üzüntü duyuyoruz."

Bu arada Twitter Circle ile paylaşılan tweetlerin herkese açık olması sorununa ek olarak, bazı kullanıcılar özel hesapların paylaştığı tweetleri bile görebildiklerini bildirdiler. Ancak Elon Musk​ ya da Twitter yönetiminden bu soruna ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

TWİTTER KORSANA İZİN Mİ VERİYOR?

Twitter'ın 'günahları' sadece bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı, Avatar: Suyun Yolu ve Super Mario Bros. filmlerini birkaç parça halinde yasadışı bir şekilde paylaştı. Şirket olayı 7 saat sonra fark etti ve videoları kaldırdı.

Kaynak: 9to5Mac

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...