Tgrt Haber

Twitter raydan çıktı: Sahte hesaba onaylanmış rozet verildi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
24 Nisan 2023 17:04 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 17:18
Twitter raydan çıktı: Sahte hesaba onaylanmış rozet verildi!

Twitter Blue'nun ücretli olarak sunulmasının ardından ilginç bir olay daha yaşandı. Sahte hesaba onaylanmış rozet verilmesi gündem oldu.

Elon Musk​'ın gelişi sonrası Twitter​'da mavi ve sarı tik ücretli olarak verilmeye başladı. Kullanıcıların çoğu 8 ila 12 dolar arası ücret ödeyerek Blue aboneliğinden faydalanabiliyor. 

Ancak Twitter Blue​'nun ücretli olarak satılması sosyal medyada çok fazla tepki topladı. Zira sahte hesaplar bile para karşılığında tik alarak Twitter'ı kötüye kullanmaya başladı. Bunun bir örneği daha yakın zamanda yaşandı, ancak bu kez şirketlerin aldığı 'sarı rozet' sahte bir hesap tarafından satın alındı.

SAHTE HESAPLA 'SARI ROZET' ALDI

Yenilenen Blue aboneliği kapsamında, altın veya sarı tik sahibi hesaplar Twitter tarafından onaylanmış resmi kuruluşlar olarak tanımlanıyor.

Ancak Twitter’ın profiline sarı renkli onay rozeti eklediği hesaplaradn birinin sahte olduğu ortaya çıktı. Söz konusu hesabın sahte olduğu da uzman isimlerden Matt Navarra tarafından tespit edildi.

Shiftdelet'in haberine göre Twitter kullanıcısı tarafından fark edilen durumda sahte bir Disney hesabına yanlışlıkla sarı tik verildiği belirlendi. Bluefor Business sistemi ile verilen sarı rozetin @DisneyJuniorUK hesabı tarafından nasıl alındığı ise merak konusu. 

TAKİPÇİSİ DE ARTMAYA BAŞLADI

Sadece bu kadarıyla da sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda sarı tiki alan hesabın etkileşimi ve takipçisi de arttı. 

https://twitter.com/MattNavarra/status/1650444862821392386

Twitter, normal durumlarda kurumsal onay rozetlerini aylık 1.000dolar karşılığında sunuyor. Ayrıca şirketin sahip olduğu her bir ek hesap için de 50 dolar talep ediyor. Twitter ise Disney tarafından herhangi bir başvuru gelmediği hâlde bu sahte hesabı bir şekilde onaylamış görünüyor.

Yapılan bu hatanın ardından Twitter’ın nasıl bir önlem alacağı da merak konusu. Sosyal medya platformunda bunun gibi hatalı bir şekilde sarı tik alan başka hesaplar da olabileceği düşünülüyor. Twitter ise yapılan bu yanlışlığın ardından onay verdiği hesapları bir daha kontrolden geçirecektir diye tahmin ediyoruz.

TWİTTER BLUE NE KADAR

Twitter Blue internet sitesinde yer alan bilgiye göre Blue abonelikleri, 8 ABD doları veya yıllık 84 ABD dolarından başlayan yerel fiyatlandırmayla web, iOS veya Android'de aylık veya yıllık olarak sunuluyor. Türkiye'de ise aylık abonelik ücreti 150 TL, yıllık ise 1.599 TL olarak açıklandı.

Kaynak: TGRT Haber editörü Okan Güleş tarafından derlendi.

 

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...