Tgrt Haber

Twitter'a yeni kısıtlama: Sadece para verenler girebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
04 Temmuz 2023 12:25 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 12:29
Twitter'a yeni kısıtlama: Sadece para verenler girebilecek

Birden fazla Twitter hesabının tek bir ortamda yönetilmesini sağlayan TweetDeck uygulaması, ücretsiz kullanıcıların erişimine kapatılarak paralı hale getirildi.

Twitter​, ücretli yaptığı özelliklerine bir yenisini daha ekledi. Bir süredir Elon Musk​ yönetiminde olan sosyal medya platformu, TweetDeck uygulamasını paralı yaptı.

TweetDeck sayesinde kullanıcılar birden fazla hesaptan tweet atabiliyor, gönderileri beğenebiliyor, tweetlerini önceden planlayabiliyor ve daha birçok işlemi hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. İlk olarak 2008'de piyasaya sürülen TweetDeck, başlangıçta bağımsız bir uygulamayken 2011'de Twitter tarafından satın alındı.

Geçtiğimiz hafta sonu Twitter, onaylanmış hesapların tweet görüntüleme sınırını 10 bin, onaylanmamış hesaplarınkini 1000 ve onaylanmamış yeni hesaplarınkini de 500 olarak sınırladı. Bu sistemin hayata geçmesiyle TweetDeck uygulaması da kullanılamaz hale gelmişti.

TWEETDECK YENİLENDİ, ARTIK PARALI

Twitter, yaptığı açıklamayla TweetDeck'in güncellenmiş ve geliştirilmiş bir sürümünü kullanıma sundu. Popüler sosyal medya yönetim aracı artık kullanıcılara yeni özellikler ve işlevsellikler sunuyor. Kullanıcılar, yeni TweetDeck'i denemek için sol alt menüdeki "Yeni TweetDeck'i deneyin" seçeneğini seçerek https://tweetdeck.twitter.com adresinden kaydedilmiş aramalarını ve iş akışlarını yönetmeye devam edebilir.

Tüm kaydedilmiş aramalar, listeler ve sütunlar yeni TweetDeck'e taşınacak. Ayrıca TweetDeck'e erişmek için kullanıcıların doğrulanmış bir hesaba sahip olmaları gerektiği belirtildi. Bu da aylık bir abonelik​ ücretiyle sahip olabileceğiniz Twitter Blue​'nun artık zorunlu olduğu anlamına geliyor.

https://twitter.com/TwitterSupport/status/1675990712297443330

Uygulamayı ilk kez yükleyen kullanıcılardan, mevcut sütunlarını içe aktarmaları isteniyor. Yeni TweetDeck sürümünde Alanlar, video yerleştirme, anketler ve diğer bütün özellikler bulunuyor. Ancak, Teams özelliğinin geçici olarak kullanılamaz durumda olduğu ve önümüzdeki günlerde kullanıma açılacağı aktarılıyor.

Şirketin bu son kararıyla birlikte Twitter, ücretsiz kullanıcılar için giderek işlevsiz hale gelmeye başladı. Daha önce kullanıcıların platformda birbirlerine gönderecekleri mesaj sayısına günlük bir limit koyulacağı, bu limiti kaldırmak içinse Twitter Blue'ya abone olmanın gerekeceği iddia edilmişti.

Halihazırda 25 bin karakterli tweet paylaşma, mavi tik rozeti, 2 saate kadar video paylaşma ve paylaşılmış tweeti düzenleme gibi özellikleri de sadece Twitter Blue aboneleri kullanabiliyor.

Kaynak: The Verge, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...