Tgrt Haber

iPhone değil! Türkiye'de satılan en pahalı telefon belli oldu

20 Haziran 2023 20:47 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 20:48
iPhone değil! Türkiye'de satılan en pahalı telefon belli oldu

Türkiye'de resmi yollardan satın alabileceğiniz en pahalı akıllı telefon ne Apple, ne Samsung, aklınıza ilk gelen markaların hiçbiri değil. Peki hangisi? İşte detaylar...

Türkiye'de satılan en pahalı akıllı telefon hangisi diye sorsak birçok kişinin vereceği ilk cevap muhtemelen iPhone​ olur, ondan sonra ise Samsung​ diyenler olacaktır. Fakat bunların her ikisi de değil. Evet hem Apple​'ın hem de Samsung'un premium seviyedeki cihazları gerçekten çok pahalı, ancak "en pahalısı" değil...

Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre Türkiye'de şu anda resmi yollarla alabileceğiniz en pahalı telefonu Huawei satıyor. Çinli teknoloji devi "Mate X3" olarak adlandırdığı katlanabilir cihazını geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. Yurt dışı fiyatı 2000 dolardan başlayan akıllı telefonun fiyatı ülkemizdeyse 80 bin TL.

BU FİYATA SIFIR ARABA ALINABİLİYORDU

Çok değil, yaklaşık 3-4 yıl kadar önce 80 bin TL civarında sıfır araba bulunabiliyordu. Hatta üstünde cüzi bir miktar koyup o döneme göre lüks olan arabaları almak bile mümkündü. Ancak günümüzde bir akıllı telefonun bu fiyata satılması, yıllar içindeki fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Huawei Mate X3'ün bu fiyata neler sunduğuna bakacak olursak, esas olarak bu kadar pahalı olmasının başlıca sebeplerinden biri cihazın katlanabilir teknolojisi diyebiliriz. Katlanabilir telefonlar günümüzde neredeyse bir standart haline gelmiş olsa da, hala maliyet konusunda diğer telefonlara kıyasla dezavantajlı.

Huawei Mate X3'te kitap gibi katlanan iki adet 120Hz ekran bulunuyor. 6.4 inç boyutundaki dış ekran 2504 x 1080 piksel çözünürlük sunarken, 7.85 inç büyüklükteki iç ekranı ise 2496 x 2224 çözünürlükle geliyor.

Arka tarafta 50 Megapiksel geniş açı kamera + 13 Megapiksel ultra geniş açı kamera + 12 Megapiksel5x telefoto lens yer alırken; her ekranda bir tane olmak üzere iki tane 8 Megapiksel ön kamera yer alıyor. Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcili telefon 12GB RAM ve 256GB/512GB/1TB depolama seçenekleriyle geliyor.

Mate X3'te 66W kablolu, 50W kablosuz şarjı destekleyen 4800 mAh batarya bulunmakta. Ayrıca HarmonyOS 3.1 işletim sistemiyle kutudan çıkan katlanabilir cihaz siyah, beyaz, mor, koyu yeşil ve altın renklerde satın alınabiliyor.

Kaynak: Huawei

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...