Tgrt Haber

Ucuz iPhone yolda: iPhone SE 4’ün dikkat çeken özellikleri ortaya çıktı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 Ağustos 2023 15:36 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 15:39
Ucuz iPhone yolda: iPhone SE 4’ün dikkat çeken özellikleri ortaya çıktı

Uzun zamandır beklenen iPhone SE 4 için yeni bilgiler geldi. Telefonun teknik özellikleri ve önemli detayları paylaşıldı.

ABD’li teknoloji devi Apple​, piyasadaki iPhone’ları ile milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Fiyatı pahalı olmasına rağmen yine de satışlardan yüzü gülen firma, yeni modelleriyle ürün gamını her yıl yeniliyor.

Ancak uzun  yıllardır düşük bütçeli bir iPhone​ ne yazık ki piyasaya çıkmıyordu. Neyse ki SE 3’ün ardından iPhone​ SE 4 için de ilk bilgiler gelmeye başladı.

İPHONE​ 15 SERİSİNE BENZER ÖZELLİKLERLE GELECEK

Ünlü Apple​ analisti Ming-Chi Kuo, önümüzdeki yıllarda tanıtılması beklenen iPhone​ SE 4’e ilişkin önemli detayları paylaşırken, başka bir kaynak ise telefonun farklı işlevlerini ortaya çıkardı.

Buna göre bütçe dostu olması beklenen iPhone​ SE 4, iPhone​ 14’ün bir türevi olarak gelecek. Bu nedenle tasarımı bakımından da yabancılık hissettirmeyecek.

Sızıntılara göre iPhone​ SE 4, iPhone​ 15 ailesi gibi Lightning bağlantı noktasını terk edip, yerini USB-C​ şarj girişine bırakacak. Bu sayede Apple​, AB kurallarını da es geçmemiş olacak.

Öte yandan SE 4’ün, daha eski Touch ID yerine, Face ID​ ile gelmesi ve iPhone​ 15 gibi güncel bir model olması bekleniyor.

iPhone​ 15’e aslında tek bir yönüyle benzemeyecek. Şarj girişi ve Face ID’ye ek olarak SE 4’ün, iPhone​ 15/Pro/Pro Max modellerinde olacak çok fonksiyonlu butonla geleceği iddia ediliyor.

Özetle Eylem Düğmesi olarak nitelendirilen yeni fonksiyon butonunu, SE 4 ile görebilmek de mümkün. Fakat kamera tarafında bu telefon beklentilerin altında kalabilir.

Son olarak iPhone​ SE 4’ün, 2025 civarlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...