Tgrt Haber

Uygun fiyatlı iPhone için düğmeye basıldı... iPhone 15 Pro'nun sevilen özelliğiyle gelecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
10 Kasım 2023 10:54 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 10:56
Uygun fiyatlı iPhone için düğmeye basıldı... iPhone 15 Pro'nun sevilen özelliğiyle gelecek

Apple, uygun fiyatlı iPhone SE 4 için düğmeye bastı. iPhone 15'e parası yetmeyenlere hitap edecek yeni iPhone SE 4 modeli için yeni bilgiler sızdırıldı. Akıllı telefon, iPhone 15 Pro'nun sevilen özelliği 'Eylem Butonu' ile gelebilir.

Apple​'ın düşük fiyatlı iPhone serisi için beklenen yeni modeli iPhone SE 4 hakkında çeşitli sızıntılar ve raporlar gün yüzüne çıkıyor. Eylül ayında tanınmış bir sızıntı kaynağı olan "URedditor" kullanıcısı, iPhone SE 4'ün iPhone 14​ serisine benzeyeceğini iddia etmişti.

IPHONE SE 4, IPHONE 14'E BENZEYECEK

Bugün teknoloji sitesi MacRumors'un kendi kaynaklarına dayanarak yayınladığı rapor da, iPhone SE 4'ün gerçekten de iPhone 14'e benzer bir tasarıma sahip olacağını ortaya koydu. Kaynaklarda akıllı telefonun, "D59" adında bir "tanımlayıcıya" ve "Ghost" iç kod adına sahip olduğu belirtiliyor.

İddialar doğruysa, iPhone SE 4, önceki modellerden farklı olarak 6.1 inçlik bir ekranla piyasaya çıkacak. Ayrıca, iPhone 14'ün tasarımına geçiş yapılmasıyla birlikte Touch ID​'nin sona ereceği ve Face ID​ yüz tanıma sisteminin kullanılacağı da belirtiliyor.

Kamera özellikleri de dikkat çekici olacak. iPhone SE 4'ün tek arka kamera ile geleceği ve bu kameranın 48MP bir sensöre sahip olacağı söyleniyor. Bu da iPhone 14'ün çift kamera kurulumundan farklı bir yaklaşımı işaret ediyor.

IPHONE 15 PRO ÖZELLİĞİNE SAHİP OLACAK

İddialarda yer alan bilgiye göre Apple, iPhone SE 4'e iPhone 15 Pro modellerinde bulunan özelleştirilebilir Eylem Butonu ekleyerek kullanıcıların deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, önceki modellerde bulunan Lightning portu da yerini USB Type-C teknolojisine bırakacak.

Öte yandan rapora göre, iPhone SE 4'ün içinde hangi çipin kullanılacağı henüz net değil. Ancak, iPhone 14'te bulunan A15 Bionic'in yanı sıra, A16 Bionic veya A17 Pro gibi güçlü çiplerden birinin seçenekler arasında olduğu belirtiliyor.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...