Tgrt Haber

Uzay artık parmaklarınızın ucunda: NASA’dan meraklılar için ücretsiz hizmet!

09 Kasım 2023 10:30 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 10:31
Uzay artık parmaklarınızın ucunda: NASA’dan meraklılar için ücretsiz hizmet!

NASA, meraklılar için bir süredir üzerine çalıştığı NASA+ isimli platformunu aktif hale getirdi. Ücretsiz olan bu platform nasıl kullanılır ve neler yapılabilir?

NASA​, hem yaşadığımız gezegen​ hem de Güneş sistemindeki diğer gezegenlere ilişkin önemli sırları açığa çıkarıyor. Bunun yanı sıra uzaydaki pek çok faaliyetlerini de resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Fakat bazı vatandaşlar NASA’nın çalışmalarını daha sık takip etmek istiyordu. Ancak Ulusal Havacılık ve Uzay​ Ajansı da beklenen platformu devreye aldı. Artık NASA+ ile uzaydaki faaliyetleri canlı olarak takip etmek mümkün.

NASA+, ÜCRETSİZ OLARAK KULLANIMA SUNULDU

NASA+ ile ajansın görevlerinin yanı sıra, fırlatmalarını, araştırmalarını ve akla gelecek pek çok faaliyet canlı olarak yayınlanacak. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan NASA​ yetkilisi Marc Etkind, “Uzayı parmaklarınızın ucuna getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan NASA+’ın ücretsiz bir platform olduğunun da altını çizmekte fayda var. Yani yayınların tamamını reklamsız bir şekilde izleyebilirsiniz.  Buraya tıklayarak NASA+’ı takip edebilir, akış zamanlarına da göz atabilirsiniz. 

Kaynak: NASA
Sonraki Haber Yükleniyor...