Tgrt Haber

WhatsApp Kanallar özelliğinin yeni durağı Facebook oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Meta Blog
19 Ekim 2023 11:36 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 11:38
WhatsApp Kanallar özelliğinin yeni durağı Facebook oldu

WhatsApp ve Instagram platformlarında bulunan Kanallar özelliği, Facebook ve Messenger'a da geliyor. Meta CEO'su Zuckerberg, Facebook'ta sayfa sahiplerinin kendi kanalını oluşturabileceğini açıkladı.

Meta​ Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, Facebook​ ve Messenger​ platformlarına 'yayın kanalları' özelliği getireceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, yayın kanallarının Facebook'taki sayfalar için bire bir mesajlaşma aracı olarak hizmet edeceği vurgulandı. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde sevdiği içerik üreticilerini daha da yakından takip edebilecek, onlarla ilgili gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilecekler.

Meta kanalları ilk olarak Instagram​'a eklemişti. Ardından birkaç ay sonra WhatsApp​ platformuna da genişletti, şu anda 150'den fazla ülkede kullanılabiliyor ve ünlü olsa da olmasa da isteyen her kullanıcı kendi kanalını açabiliyor.

Sosyal medya devi, geliştirdiği bir özelliği sahip olduğu bütün uygulamalara genişletmesiyle tanınıyor. Örnek olarak, 2016 yılında Instagram'da kullanıma sunulan 'Hikayeleri' sonraki yıllarda Facebook, Messenger ve WhatsApp'a ekledi. Yanı sıra, kısa video işlevi olan Reels da aynı kaderi paylaştı.

KANALLAR FACEBOOK SAYFALARININ PARÇASI OLACAK

Yayın kanallarının şu anda mevcut olduğu bir ülkede Facebook sayfası yöneten kullanıcılar, doğrudan sayfalarına bağlı bir kanal oluşturabilecek. Aksi takdirde bekleme listesine katılarak, özelliğin kullanılabilir olmasını bekleyecekler.

WhatsApp Kanallar özelliğinin yeni durağı Facebook oldu

Yayın kanalı oluşturulduktan ve ilk mesaj gönderildikten sonra, söz konusu sayfanın takipçileri kanala katılabilecekleri bir bildirim alacak. Sadece kanalın sahibi mesaj gönderebilir, katılımcılar ise mesajlara tepki verebilir ve anketlerde oy kullanabilirler.

Facebook'taki favori sayfanızın profilinden yayın kanallarına katılabilir ve katıldıklarınızı sohbet listenizde görebilirsiniz. Kanala katıldığınızda, içerik yayınlandığında bildirim almaya başlayacaksınız. Bildirimler, kanal dizisinin sağ üst köşesindeki "sessiz" simgesine dokunarak sessize susturulabilir.

Şimdiden yayın devi Netflix, ünlü podcast yayıncısı Jay Shetty, Hint aktör Hrithik Roshan gibi isimler kendi kanalını oluşturdu.

Kaynak: Meta Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...