Tgrt Haber

WhatsApp yeni özelliklerini duyurdu: Tüm dünyada sunuluyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WhatsApp Support
08 Şubat 2023 06:45 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 10:48
WhatsApp yeni özelliklerini duyurdu: Tüm dünyada sunuluyor!

Mesajlaşma hizmeti WhatsApp için yeni özelliklerin duyurusu yapıldı. Kullanıcılara bugünden itibaren sunulmaya başlayan yeni güncelleme, durumlarla ilgili pek çok yenilik getiriyor.

Meta’nın mesajlaşma hizmeti WhatsApp’a yeni özellikler geldi. Kısa süre önce duyurusu gerçekleşen yeni güncellemenin, tüm dünyaya kademeler halinde sunulmaya başlandığı da bildirildi.

Yapılan duyuruya göre yeni özellikler, WhatsApp’ın ‘Durumlar’ işleviyle ilgili pek çok değişiklik içeriyor. Gelin, yeni güncellemenin detaylarına yakından göz atalım:

WHATSAPP​ ‘DURUMLAR’I GÜNCELLEDİ

Yeni duyurulan güncellemede öne çıkan ilk özellik ‘Sesli Durum’. WhatsApp kullanıcıları artık fotoğraf veya metin paylaşımının yanı sıra, ‘Sesli Durumlar’ da paylaşabilecek. Bu, yazmak yerine konuşmayı tercih eden kullanıcılar için de faydalı bir özellik diyebiliriz. Sesli Durumlar 30 saniyelik sesleri içermektedir.

Bir diğer yenilik ise emoji tepkileriyle ilgili. Kullanıcılar artık Durum Tepkileri’nde; kalp-gözler, sevinç gözyaşları içinde yüz, ağzı açık yüz, ağlayan yüz, katlanmış eller, alkışlayan eller, parti dahil olmak üzere sekiz emojiyi görebiliyor. Bu emojiler, durumlara tepki olarak verilen kısımda mevcut.

Profil fotoğraflarının üzerinde durum güncellemelerine görmek de yeni özelliklerden bir başkası. Kullanıcılar son güncelleme sayesinde artık sohbet içerisinde olsa bile, diğer kişilerin paylaştığı durumları profil fotoğrafına tıklayarak görebiliyor. Durum paylaşan kişilerin profilinde yeşil halkalar görünüyor.

WhatsApp yeni özelliklerini duyurdu: Tüm dünyada sunuluyor!

Öte yandan Durum’lar için bağlantı önizlemeleri de yeni özellikler arasında. Artık paylaşılan bağlantılarda, görsel önizlemeler mevcut. Bu sayede paylaşılan bir linki tıklamadan ne olduğu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Son olarak kullanıcılar durum güncellemesini kimin görüp görmeyeceğini, Özel HedefKitle Seçici ile kısa yoldan düzenleyebilecek. Durum’ları gizlemek için zaten bir işlev mevcut, ancak WhatsApp Kitle Seçici ile işleri biraz daha kolaylaştırıyor.

Şu anda yeni güncelleme tüm dünyada kullanıma sunuldu. Türkiye’deki kullanıcılar da ilerleyen saat veya günde bu güncellemeyi alacaktır.

Kaynak: WhatsApp Support
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hello 8 Şubat 2023 18:28

Bazı özəllikləri kullanmistim,ama diğer kullanıcılar için faydalı olmuş.Beğendim.

Sonraki Haber Yükleniyor...