Tgrt Haber

WhatsApp kullanıcılarına Google'dan kötü haber: Artık kotadan düşecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
15 Kasım 2023 10:56 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 10:57
WhatsApp kullanıcılarına Google'dan kötü haber: Artık kotadan düşecek

Google, WhatsApp kullanıcılarının artık en fazla 15 GB boyutta yedekleme yapmasına izin verecek. Kotayı dolduran kullanıcılar ek depolama alanı satın almak zorunda kalacak.

WhatsApp​ kullanıcıları, sohbet geçmişlerini sınırsız bir şekilde Google Drive​'a yedekleyebiliyor. Meta ile Google arasındaki anlaşma sayesinde, yedeklediğiniz mesajlar, fotoğraflar, videolar ve diğer dosyalar Drive'daki ücretsiz 15 GB kotadan düşmüyor. Ancak bu durum yakında değişecek.

WHATSAPP YEDEKLERİ ARTIK ÜCRETSİZ DEĞİL

Aralık ayından itibaren Google, Drive hizmetinde depolanan WhatsApp yedeklerini kotadan düşmeye başlayacağını açıkladı. Örneğin Google Drive hesabınızda toplam 15 GB alan olduğunu ve WhatsApp yedeğinizin 2 GB yer kapladığını düşünün, bu durumda kotanız 13 GB'a düşecek.

WhatsApp şu anda Android'de bulut yedeği için tek seçenek olarak Google Drive'ı sunuyor. Bu nedenle yeni gelen kota limiti hem Drive'da büyük dosyaları olan hem de sık sık WhatsApp verilerini yedekleyen kullanıcılar için büyük bir dezavantaj olarak değerlendiriliyor.

Google, yaptığı açıklamada, ücretsiz sınırsız Drive depolama alanının, WhatsApp beta uygulamasını kullananlar için aralık ayında sona ereceğini açıkladı. Beta dışındaki diğer kullanıcılar ise 2024'ün ilk aylarından itibaren bu değişiklikten etkilenmeye başlayacaklar.

EK DEPOLAMA SATIN ALMAK ZORUNLU OLACAK

Google Drive'daki kotası dolan kullanıcılar, WhatsApp yedeklerini kaydedebilmek için ek depolama alanı satın almak zorunda kalacak.

Şu anda Google One üyeliği kapsamında 100 GB için aylık 9,99 TL, 200 GB için aylık 19,99 TL, 2 TB (2 bin GB) içinse aylık 49,99 TL fiyatlandırma bulunuyor. Yıllık abonelik seçenekleri ise sırasıyla 99 TL, 199 TL ve 499 TL fiyat etiketleriyle kullanıcılara sunuluyor.

'GOOGLE FOTOĞRAFLAR' DA DURDURULMUŞTU

Google, 2021 Haziran ayında benzer bir kararı 'Fotoğraflar' uygulaması için aldı. Kullanıcılar istediği kadar fotoğraf ve video yükleyebileceği sınırsız depolama alanına sahipken, bu tarihten sonra Drive'daki kotalarından düşmeye başladı.

Öte yandan şirket, kullanıcılarını YouTube Premium'a abone olmaya zorlamak için, geçtiğimiz günlerde YouTube'da reklam engelleyici uygulamalarına yasak getirdi. Ancak bu kararının yasal düzlemde kötü sonuçlar doğurabileceği tartışılıyor.

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...