Tgrt Haber

WhatsApp mesajlara yeni bir soluk getiriyor: Üç yeni seçenek ortaya çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
20 Ekim 2023 12:25 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 12:26
WhatsApp mesajlara yeni bir soluk getiriyor: Üç yeni seçenek ortaya çıktı

WhatsApp, kullanıcıların metin mesajlarına farklı bir hava katabileceği üç yeni 'metin tipi seçeneği' hazırlıyor. Artık mesajlarda liste hazırlanabilecek, alıntı yapılabilecek ve kod paylaşılabilecek.

Meta, WhatsApp​ uygulaması için yepyeni 'metin biçimlendirme araçları' geliştiriyor. Anlık mesajlaşma uygulamasının Android ve iOS beta sürümlerinde test edilen yeni seçenekler, kullanıcıların metin mesajlarına daha fazla çeşitlilik kazandırmalarını sağlayacak.

WhatsApp'ın son Android beta sürümü 2.23.21.3 ve iOS beta sürümü 23.21.1.75 ile birlikte kullanıcılara sunulan bu yeni özellik, mesajların görsel ve yapısal öğelerini özelleştirmeyi kolaylaştırıyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, gelecek üç yeni aracın ne işe yarayacağı ortaya çıktı.

WHATSAPP İÇİN ÜÇ YENİ METİN FORMATI

Kod Bloğu: Yazılım mühendisleri ve programcılar için özellikle kullanışlı olan bu araç ile kod paylaşımı yapılabilecek. Ancak sadece yazılımcılar değil, herkes kullanabilecek. Tek yapmanız gereken metni biçimlendirmek için ters tırnak karakterini eklemek.

Alıntı Bloğu: Alıntı bloğu, önceki bir mesajın belirli bir bölümüne cevap vermek istendiğinde tercih edilecek. Kullanıcılar, ">" karakteri ile yazmaya başlayarak bu biçimlendirme aracını aktif edebilecek.

Listeler: Bilgileri düzenli bir şekilde sıralamanızı sağlayan listeler oluşturabilirsiniz. Metni "*", "-", veya sayılarla başlatarak sıralı listeler hazırlayabilirsiniz.

WhatsApp mesajlara yeni bir soluk getiriyor: Üç yeni seçenek ortaya çıktı

Bu yeni metin biçimlendirme araçları, hem gündelik sohbetlerde hem de daha resmi görüşmelerde işe yarayacaktır. Aynı zamanda mesajların daha profesyonel görünmesine yardımcı oluyor ve teknik veya ayrıntılı bilgilerin daha net bir şekilde iletilmesine olanak tanıyor.

WhatsApp, bu özelliği TestFlight uygulaması aracılığıyla iOS beta sürümüne sahip kullanıcılara sunuyor ve yakın gelecekte daha fazla kullanıcıya ulaşacak. Yenilik şirketin sürekli olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek için gerçekleştirdiği çalışmaların bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Halihazırda WhatsApp'ta metin mesajları kalın, italik, üstü çizili ve tek aralıklı olacak şekilde gönderilebiliyor.

ÇOKLU HESAP DESTEĞİNİ BAŞLATTI

Anlık mesajlaşma uygulaması dün yaptığı duyuruyla, kullanıcıların birden fazla hesabını kullanabilmesinin artık mümkün olduğunu söyledi. Böylece iş ve bireysel hesabı ayrı olanların ekstra telefon taşımalarına gerek kalmayacağı vurgulandı.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...