Tgrt Haber

WhatsApp mobildeki popüler özellik, bilgisayarlara geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
20 Aralık 2023 10:43 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 10:43
WhatsApp mobildeki popüler özellik, bilgisayarlara geliyor

WhatsApp, kısa bir süre önce yapay zeka sohbet botu olan Meta AI'ı kullanıma açmıştı. Kullanıcıların günlük hayatta karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi alabileceği bu asistan sadece ABD'de kullanılabiliyor. WhatsApp bir diğer yandan da sohbet filtreleri üzerinde çalışıyor. Daha önce mobilde denediği bu özelliği bilgisayara da getirdi.

WhatsApp​, Android ve iOS uygulamasında bir süredir test ettiği 'sohbet filtreleri' özelliğini web istemcisine getiriyor. WABetaInfo'nun haberine göre WhatsApp Web kullanıcıları yakında mesajlarını okunmamışlar, kişiler listesi ve grup sohbetlerine göre filtreleyebilecek.

Paylaşılan ekran görüntüsünde de görüleceği gibi, sohbet listesi ekranının üstüne yeni bir satır eklendi ve bu, kullanıcılara konuşmalarını kategorize etmelerine olanak tanıyan yeni önemli filtreleri içeriyor. Bu özellik şu anda resmi beta programına katılan bazı kullanıcılara sunuluyor ve bu program, kullanıcılara bazı özel özelliklere erişim sağlayan web istemcisine özgü.

WHATSAPP SOHBET FİLTRELERİ NE İŞE YARAR?

Bu özellik, kullanıcılara WhatsApp Web üzerindeki konuşmalarını etkili bir şekilde yönetmeleri ve düzenlemeleri için yeni filtreler sunuyor. Artık sohbet listesi ekranının üst satırı, "Okunmamış", "Kişiler" ve "Gruplar" gibi anahtar filtreleri içeriyor, bu da kullanıcıların belirli türdeki sohbetlere hızlı erişim sağlamalarına olanak tanıyor.

WhatsApp mobildeki popüler özellik, bilgisayarlara geliyor

Örneğin, "Okunmamış" filtresi sadece okumadığınız mesajların yer aldığı sohbetleri gösteriyor, bu da gözden kaçırmış olabileceğiniz mesajları daha kolay bulmanızı sağlıyor. "Kişiler" filtresi, kullanıcıların adres defterlerine kaydedilmiş telefon numaralarından gelen mesajların bir listesini ekrana getiriyor. "Gruplar" filtresi ise tüm grup sohbetlerini bir araya getiriyor, bu da birden fazla grup konuşmasında bulunanların mesajlarını yönetmelerini kolaylaştırıyor.

WhatsApp'ın bu yeni filtreleri, şirketin kullanıcı deneyimini geliştirmede önemli bir adımı olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılara sohbetleri üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor ve belirli sohbetleri bulmayı kolaylaştırıyor.

Yeni sohbet filtresi özelliği, resmi WhatsApp Web beta programına katılan ve web istemcisinin en son sürümünü kullanan daha fazla beta test kullanıcısı için kullanılabilir durumda ve önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya dağıtılacak.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...