Tgrt Haber

WhatsApp'ta tasarım güncellemesi: Butonların yeri değişti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
18 Aralık 2023 11:54 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 11:54
WhatsApp'ta tasarım güncellemesi: Butonların yeri değişti

WhatsApp, durum paylaşımını kolaylaştırmak amacıyla, Güncellemeler sekmesinde bulunan "resim paylaşma" ve "yazı paylaşma" ikonlarının yerini değiştirdi. Eskiden ekranın alt kısmında bulunan bu ikonlar artık üst tarafa konumlandırılmış durumda.

WhatsApp​, durum güncellemelerini hızlı bir şekilde paylaşmak için iki yeni kısayolu test ediyor. Şu anda beta kullanıcılarına sunulan bu özellikler, durum güncellemelerini daha hızlı ve düzgün bir deneyim sunmak amacıyla getiriliyor.

WHATSAPP DURUM PAYLAŞIMINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Şu anda WhatsApp'ta bir durum güncellemesi paylaşmak için Güncellemeler sekmesinde sağ alt köşede bulunan iki 'kayan işlem düğmesi'nden birine dokunmanız gerekiyor. WABetaInfo'nun haberine göre ise en son Android​ beta sürümü, Meta'nın bu süreci daha düzgün hale getirmek için çalıştığını gösteriyor.

Android için en son WhatsApp beta​ sürümü (sürüm 2.23.26.13), Durum başlığının yanında bir 'kalem' ve 'kamera' simgesi içermekte. Bu küçük düğmeler, resimlerinizi, videolarınızı, GIF'lerinizi ve metinlerinizi hızlı bir şekilde durum olarak paylaşmanızı kolaylaştıracak.

Bu güncelleme, WhatsApp'ın 'kayan düğmeleri' kullanımdan kaldıracağı anlamına geliyor. Eğer günlük olarak durum güncellemelerini paylaşmayı seven biriyseniz, bu düğmelerin ekranın üst kısmına yerleştirilmiş olması mantıklı olabilir. Böylece, içeriğinizi kolay bir şekilde yayınlayabileceksiniz.

WhatsApp'ta tasarım güncellemesi: Butonların yeri değişti

GÜNCELLEME HERKESE AÇIK DEĞİL

Şu an için, yeniden tasarlanmış durum başlığına herkes erişemiyor, hatta WhatsApp'ın 2.23.26.13 sürümünü yüklediyseniz bile. Ancak WABetaInfo, daha geniş bir beta testine yakın bir zamanda gerçekleşeceğini belirtiyor.

WhatsApp ayrıca, durum güncellemelerinizi çok daha iyi resim ve video kalitesi ile paylaşabileceğiniz bir özellik de geliştirmekte. Medya yüklerken ekranın üstünde çıkacak "HD" simgesine tıkladığınızda, fotoğrafı veya videoyu daha kaliteli bir biçimde gönderebileceksiniz.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...