Tgrt Haber

WhatsApp uzun zamandır beklenen özelliği sonunda getiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
20 Aralık 2023 12:18 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 12:18
WhatsApp uzun zamandır beklenen özelliği sonunda getiriyor

Meta, WhatsApp'ın yeteneklerini artıracak yeni bir güncelleme daha hazırlıyor. Kullanıcılar ekran paylaşımı sırasında video ve sesleri de karşı tarafa aktarabilecek.

WhatsApp​'ı en çok özellik içeren mesajlaşma uygulaması yapma hedefinin bir parçası olarak Meta​, son birkaç ay içinde uygulamaya çok sayıda yeni işlevsellik ekledi.

Bu yılın başlarında WhatsApp, kullanıcılara ekranlarını video görüşmeleri aracılığıyla başkalarıyla paylaşabilecekleri "Ekran Paylaşımı" özelliğini sundu. Birkaç ay sonra, uygulamanın kodlarında, ekran paylaşımının, bir cihazda oynatılan sesin görüşmeye katılanlarla paylaşılabilmesini sağlayacak şekilde güncelleneceğine dair ipuçları bulundu.

WHATSAPP EKRAN PAYLAŞIMINA SES DESTEĞİ GETİRİYOR

WhatsApp, bu ayın başlarında iOS için beta sürümünde ses paylaşımını kullanıma sundu ve şimdi bu özelliği Android​'deki bazı WhatsApp beta kullanıcılarına da yayınladı. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, telefonunuzda çalan tüm sesler, görüşmedeki kişilerle paylaşılacak.

WhatsApp uzun zamandır beklenen özelliği sonunda getiriyor

NETFLIX'İ ENGELLEYECEK

Birlikte müzik dinlemek veya video izlemek ses paylaşımı için en iyi kullanım durumlarından biri olacaktır. Ancak WhatsApp, kullanıcıların Netflix ve diğer akış hizmetleri gibi kopya korumasına sahip uygulamalardan ses paylaşmalarını engelleyecek. Oyunlardan gelen seslerin de devre dışı bırakılması mümkün.

Görüntülü görüşmelerde ses paylaşımı, Android için WhatsApp betanın 2.23.26.18 sürümünde mevcut. Bu özelliğin dünya genelinde herkes için ne zaman yayına gireceği ise henüz belli değil.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...