Tgrt Haber

WhatsApp Web için merakla beklenen özellik geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
14 Şubat 2023 08:55 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 09:43
WhatsApp Web için merakla beklenen özellik geliyor

Geçtiğimiz aylarda Android uygulamasında ortaya çıkan yeni WhatsApp özelliği, kısa süre önce masaüstü sürüm, yani web sürümünde de test edilirken görüntülendi.

WhatsApp​, kullanıcıyı tatmin edebilmek ve uygulamayı daha iyi hale getirmek için sürekli güncellemeler yapıyor. Gizlilik ayarlarının yanı sıra, diğer işlevler de büyük ölçüde iyileştirilerek daha faydalı hale getiriliyor.

Geçtiğimiz aylarda anlık mesajlaşma platformu WhatsApp’ta, kullanıcıların fotoğraf​ kalitesini ayarlayabileceği bir işlev ortaya çıkmıştı. Söz konusu özellik çözünürlüğü orijinal kalitede hiç bozulmadan karşı tarafa iletmeye olanak tanıyor. Şimdi ise bu özellik WhatsApp Webb’te ortaya çıktı ve beklenen güncelleme​ çok uzakta değil.

YÜKSEK KALİTEDE FOTOĞRAFLAR, ARTIK WHATSAPP WEB’TEN GÖNDERİLEBİLECEK

WhatsApp’ın kaliteli fotoğraf göndermeye olanak tanıyan yeni güncellemesi, geçtiğimiz ay Android cihazlarda test edilirken sızdırılmıştı. Wabetainfo isimli kaynak, aynı güncellemenin bu kez web sürümünde test edildiğini keşfetti.

Ekran görüntüsünden de görüldüğü üzere bu özellik, kullanıcının görüntüleri orijinal kalitede göndermesini sağlayacak. Bu, gönderdiğiniz görüntü üzerinde hiçbir sıkıştırma işlemi olmadan doğrudan karşı tarafa iletileceği anlamına geliyor.

WhatsApp Web için merakla beklenen özellik geliyor

Ancak kullanıcılar depolama alanından tasarruf etmek için, varsayılan seçeneğini de kullanabilecek. Bu ise görüntünün sıkıştırılıp gönderilmesini sağlayacak.

Yeni WhatsApp özelliğinin herkese ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz aylarda testlere başlandığını göz önünde bulundurarak, bunun çok da uzakta olmadığını tahmin edebilmek mümkün.

 

Kaynak: WABetainfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...