Tgrt Haber

WhatsApp, YouTube’un sevilen özelliğine kavuşuyor: İleri, geri sarılabilecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Wabetainfo
01 Kasım 2023 11:40 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 11:43
WhatsApp, YouTube’un sevilen özelliğine kavuşuyor: İleri, geri sarılabilecek!

Meta, WhatsApp için faydalı bir özelliği daha test etmeye başladı. Android cihazlar için test aşamasına giren yenilik, video deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek.

WhatsApp​ son yıllarda saymakla bitmeyecek özelliklerle güncellendi. Artık mesajlaşma amacının ötesine giden ve sosyal medya platformuna dönüşmeye başlayan bu uygulama, Android​ cihazlar için yeni bir özelliğe daha kavuşmaya hazırlanıyor.

Halihazırda YouTube veya benzeri bir uygulamada videoları ileri veya geri sayabilmek mümkün. Şu ana kadar WhatsApp bu özellikten yoksundu, neyse ki geç de olsa Meta​ bu duruma el attı.

WHATSAPP VİDEOLARI İLERİ-GERİ SARILABİLECEK

Wabetainfo isimli kaynak, WhatsApp Android uygulamasının 2.23.24.6 sürümünde videolar için geliştirilen yeniliğin ekran görüntüsünü paylaştı.

WhatsApp beta sürümünün ekran görüntüsüden de görüldüğü üzere, Oynat düğmesinin ilgili tarafına iki kez dokunulduğunda video​ ileri veya geri gidebilecek.

Bu, bir videonun bir bölümünü atlamak için iki kez dokunabileceğiniz YouTube gibi uygulamalardaki çalışma şekliyle de dikkat çekiyor.

WhatsApp, YouTube’un sevilen özelliğine kavuşuyor: İleri, geri sarılabilecek!

Android için WhatsApp beta sürümündeki ileri ve geri sarma özelliği şu anda sınırlı sayıda test kullanıcısına sunuluyor. Önümüzdeki günlerde resmi sunum da yeni bir güncelleme yoluyla desteklenen cihazlara ulaşacaktır.

GRUP GÖRÜŞMELERİ İÇİN KATILIMCI SAYISI ARTTI

Tamindir.com’a göre geçmişte WhatsApp 32 katılımcıya kadar grup görüşmesi yapmanıza izin veriyor olsa da başlangıçta yalnızca 15 kişi seçilebiliyordu.

Geri kalan kişileri de tek görüşmeyi başlattıktan sonra eklemeniz gerekiyordu. Şimdi ise en başından itibaren tam 32 katılımcıyla grup görüşmesi yapabileceksiniz. Yeni özellik şu an test aşamasında, ancak yakın zamanda kapsamlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Wabetainfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...