Tgrt Haber

WhatsApp'tan bir yenilik daha: Sohbet içinden durumlara erişilebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
17 Kasım 2023 10:48 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 10:50
WhatsApp'tan bir yenilik daha: Sohbet içinden durumlara erişilebilecek

WhatsApp, Instagram Hikayeler benzeri 'Durum' özelliğinde yeni bir dönemi başlatıyor. Artık 24 saat içinde kaybolan gönderilere mesajlaşırken erişmek çok daha kolay olacak.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp​, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek için yeni bir özelliği beta sürümünde test ediyor. WhatsApp'ın son beta sürümü olan 2.23.24.23, sohbetler içinde durum güncellemelerini kontrol etmeyi daha da kolay hale getirdi.

WHATSAPP DURUMLARINA ERİŞİM KOLAYLIĞI

Geliştirilen yeni özellik sayesinde, kullanıcılar artık bir sohbet içindeyken profil simgesine dokunarak ilgili kişinin hikayelerini ve güncellemelerini görebilecekler. Bu değişiklik, WhatsApp'ın uzun süredir bir geri tuşu olarak kullanılan 'profil simgesine' yeni bir işlev kazandırdı.

WhatsApp'a gelecek yenilikleri sızdırmasıyla tanınan WABetaInfo, yeni özelliğin beta kullanıcıları arasında test edilmeye başladığını ve önümüzdeki günlerde daha fazla kişiye ulaşacağını belirtti. Şirketin amacının, "kullanıcıların arkadaşlarının durumlarını daha hızlı ve kolay bir şekilde takip edebilmelerini sağlamak" olduğunu söyledi.

WhatsApp'tan bir yenilik daha: Sohbet içinden durumlara erişilebilecek

IP ADRESİ GİZLEME ÖZELLİĞİNİ ERİŞİME AÇTI

WhatsApp, durumlara erişimi kolaylaştırırken aynı zamanda kullanıcı güvenliğini artıracak özellikler geliştirmeyi de unutmuyor. Son olarak, 'Aramalarda IP adresini koru' seçeneği geçen hafta uygulamaya eklendi.

WhatsApp hesabınızın ayarlarına girdiğinizde Gizlilik > Gelişmiş bölümünde bulabileceğiniz "Aramalarda IP adresini koru" seçeneğini aktif ederek, daha güvenli bir arama gerçekleştirebilirsiniz.

Meta'nın açıklamasına göre, bu özellik etkinleştirildiğinde tüm aramalarınız WhatsApp'ın sunucuları aracılığıyla iletilecek ve aramadaki diğer tarafların IP adresinizi görememesini sağlayacak.

Standart olarak aramalarda "eşler arası bağlantı" sistemi kullanılıyor. Bu teknoloji aramaların daha kaliteli ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlıyor, ancak diğer yandan IP adreslerinin her iki arayan tarafından görülmesini engellemiyor. İşte WhatsApp'ın özelliği bu soruna çözüm olarak geliştirildi.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...