Tgrt Haber

WhatsApp'tan yeni özellik: Kanallara daha kolay erişilebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
07 Şubat 2024 12:37 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 12:38
WhatsApp'tan yeni özellik: Kanallara daha kolay erişilebilecek

WhatsApp, kullanıcıların takip ettiği kanalları sabitleme özelliği üzerinde çalışıyor. Bu güncelleme, sık ziyaret etmek istenilen kanallara daha kolay erişilebilmesini sağlayacak.

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp​, kanallar özelliği için yeni bir güncelleme​ üzerinde çalışıyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, kullanıcılar yakında takip ettiği kanalları sabitleyebilecekler.

WhatsApp kullanıcılarının sevdiği ünlüler ve şirketlerden haber almasını kolaylaştırmak için geliştirilen kanallar özelliği ilk olarak ABD'ye açılmış, daha sonra Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeye sunulmuştu.

WHATSAPP KANALI SABİTLENEBİLECEK

Ancak kullanıcılar birden fazla kanala üye oldukları zaman, kanal​ listesinin yer aldığı kısımda bazı kanallar alt sıralarda kalabiliyor ve bu da erişimi bir nebze de olsa zorlaştırabiliyor. WhatsApp da bu sorunu "pin" yani "sabitleme" özelliği ile çözüme kavuşturacak.

WhatsApp'tan yeni özellik: Kanallara daha kolay erişilebilecek - 1. Resim

Halihazırda özel sohbet mesajlarında da kullanılan bu özellik sayesinde, sık sık ziyaret etmek istediğiniz bir kanalı başa tutturabileceksiniz. Bu sayede gözden kaçırmak ve güncellemelerden haberdar olamamak gibi sorunların önüne geçileceği belirtiliyor.

Yeni özellik, Android​ için WhatsApp'ın 2.24.4.3 sürümünde ortaya çıktı. Bu da özelliğin aktif olarak test edildiği ve geliştiricilerin kullanıma sunmaya karar vermesi durumunda herkese açık hale getirileceği anlamına geliyor.

Ayrıca haberde, sabitleme seçeneğinin muhtemelen kanallar için biraz farklı bir arayüzle hayata geçirileceği ve bunun sohbetler sekmesinin arayüzüne benzeyeceği bildiriliyor. Öte yandan genel kullanıma ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...