Tgrt Haber

Windows bilgisayar hızlandırma programı 'Microsoft PC Manager' kullanıma açıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Neowin.net
09 Şubat 2024 11:30 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 11:30
Windows bilgisayar hızlandırma programı 'Microsoft PC Manager' kullanıma açıldı

Microsoft bilgisayar temizleme ve hızlandırma aracı PC Manager'i duyurdu. Windows 10/11 sürümleri için sunulan uygulama ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor.

Windows​ PC kullanıcıları, yavaşlık gibi performansı düşüren sorunlar yaşadıkları zaman genellikle CCleaner gibi bilgisayar hızlandırma özelliğine sahip olduğu iddia edilen uygulamalara başvuruyor.

Microsoft Ekim 2022'de, CCleaner gibi uygulamalara rakip olarak geliştirdiği ve Windows​'un performansı iyileştirmek, sistemi hızlandırmak ve bilgisayarı yazılım açısından iyi durumda tutmak için yapılmış birkaç yerleşik yardımcı programla "PC Manager" uygulamasını başlatmıştı.

Uygulama artık ön izleme sürümünden çıkarıldı ve Microsoft Store'den indirilebiliyor.

MİCROSOFT PC MANAGER NE İŞE YARAR?

Microsoft PC Manager, Windows​ 10 ve 11'in hem x64 hem de ARM sürümlerine indirilebiliyor. Uygulama, Windows​'un performansını ve RAM kullanımını optimize etmek, sürücüleri gereksiz dosyalardan temizlemek, işletim sistemindeki çeşitli sorunları gidermek ve Microsoft Defender platformunun yardımıyla anti-virüs koruması gibi özelliklere ev sahipliği yapıyor.

Windows bilgisayar hızlandırma programı 'Microsoft PC Manager' kullanıma açıldı - 1. Resim

Temel bakımın yanı sıra Microsoft PC Manager uygulaması, RAM kullanım göstergesine sahip kayan bir araç çubuğu, Snipping Tool'a bağlantı, hızlı erişim için web sitelerini sabitleme yeteneği ve daha fazlası gibi bazı ekstra kolaylıklar da sunuyor. Ancak CPU ve GPU izleme desteği bulunmuyor.

Çalışan işlemlere göz atmanıza, her birinin ne kadar RAM tükettiğini görmenize ve bilgisayarınızın kaynaklarını işgal eden işlemleri ortadan kaldırmanıza olanak tanıyan bir yerleşik Görev Yöneticisi de bulunan uygulama, yalnızca İngilizce ve Çince dillerinde kullanılabiliyor.

Microsoft, kendi PC temizleme ve optimizasyon programı için gerekli sistem dosyalarının silinmeyeceği hususunda söz veriyor.

Kaynak: Neowin.net
Sonraki Haber Yükleniyor...