Tgrt Haber

X, sesli ve görüntülü arama özelliğini Android'e getirdi: Ama bir sorun var!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
19 Ocak 2024 15:43 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 15:45
X, sesli ve görüntülü arama özelliğini Android'e getirdi: Ama bir sorun var!

Elon Musk'un X platformunu bir "süper uygulama"ya dönüştürme hedefi doğrultusunda, şirket iPhone uygulamasına eklediği sesli ve görüntülü görüşme özelliğini şimdi de Android uygulamasında kullanıma açtı.

X (Twitter), geçtiğimiz ekim ayında iOS platformunda kullanıma sunduğu sesli ve görüntülü arama yeteneklerini artık Android'e getirdi. X geliştiricisi Enrique Barragan, kullanıcıların özelliği görmek için uygulamayı güncellemeleri gerekebileceğini söyledi.

PARA VERMEYENE ARAMA ÖZELLİĞİ YOK

Barragan, yalnıza X Premium​ abonelerinin bu hizmetten faydalanabileceğini de sözlerine ekledi. Platformun getirdiği bu kısıtlama kararı, X'i ücretsiz bir şekilde kullanıp sesli ve görüntülü arama yapmak isteyen kullanıcılar açısından sorun teşkil ediyor.

X Premium abonelikleri, "Temel" katman için aylık 56,25 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor. Yanı sıra Premium ve Premium+ adlı iki katman daha mevcut. Ancak sesli ve görüntülü arama özelliğinin hangi abonelik seçeneğini gerektirdiği henüz bilinmiyor.

X, sesli ve görüntülü arama özelliğini Android'e getirdi: Ama bir sorun var!

Hem iOS hem de Android kullanıcıları, Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Direkt Mesajlar > Sesli ve görüntülü aramayı etkinleştir seçeneğine giderek bu özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilir. Kullanıcılar, adres defterlerindeki kişilerle, takip ettikleri kullanıcılarla veya yalnızca mavi onay işaretine sahip kişilerle arama almayı sınırlayan kısıtlamalarla, hangi kullanıcıların kendilerini arayabileceğini de yönetebilir.

X Premium+ paketi aylık 300 TL, yıllık 3.139,98 TL fiyat etiketine sahip. Bir düşüğü olan Premium ise aylık 150 TL, yıllık 1.569,99 TL. Temel plan ise aylık 56,25 TL, yıllık 598,09 TL fiyat etiketiyle bulunuyor.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...