Tgrt Haber

X Pro (TweetDeck) paralı oldu: İşte dudak uçuklatan fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
16 Ağustos 2023 12:38 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 12:39
X Pro (TweetDeck) paralı oldu: İşte dudak uçuklatan fiyatı

X (Twitter) kullanıcılarının birden fazla hesaplarını aynı ekrandan yönetebilmesini sağlayan TweetDeck hizmeti, isim değişikliğinin ardından şimdi de ücretli oldu.

Elon Musk​, Twitter​ platformunun adını, logosunu ve site adresini "X" olarak değiştirmesinin ardından, şimdi de TweetDeck (yeni adıyla X Pro) uygulamasını ücretli hale getirdi.

Tesla ve SpaceX'in de sahibi olan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra aylık abonelik hizmeti Twitter Blue'yu revize etmişti. Mavi tik, uzun video yükleme ve tanımadığınız kişilere mesaj gönderme gibi ayrıcalıkları Blue'ya dahil eden iş insanı son kozunu da oynadı.

Türkiye'den TweetDeck'i kullanmak isteyenler, aylık 150 TL veya yıllık 1569,99 TL ödemek zorunda olacaklar. Birden fazla X hesabını yönetmek ve gönderi planlamak gibi profesyonel işlemler için kullanılan TweetDeck, hizmete abone olunmasının ardından kullanıma açılıyor.

İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Elon Musk, sosyal medya şirketinin ismini "X" harfiyle değiştirdikten sonra, aynı politikayı yan ürünlerinde de uygulamaya başladı. Bu kapsamda TweetDeck'in adı X Pro olurken; Twitter Blue ise artık X Premium olarak faaliyet gösteriyor. Bununla birlikte her iki hizmetin logosunda da 'X' kullanımaya başladı.

X Premium'un özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Gönderilerde, cevaplarda ve aramalarda sıralama önceliği
  • Daha az reklam gösterimi
  • Gönderilere kalın ve italik yazı biçimi ekleme
  • Daha uzun video yükleme ve 1080p video hizmeti
  • 25 bin karaktere kadar gönderi oluşturma,
  • Gönderileri düzenleme
  • Gönderileri 30 dakikaya kadar 5 defa düzenleme seçeneği
  • NFT profil resmi seçeneği
  • Profilde mavi tik rozeti kazanma

X Pro özellikle kurum ve kuruluşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. İşletmeler bu platforma birden fazla X hesabını bağlayarak gönderi paylaşabiliyor veya sonraki bir tarihte otomatik olarak paylaşılacak şekilde ayarlayabiliyorlar. TweetDeck ilk olarak 2008 yılında piyasaya çıkmıştı, 2011 yılında ise Twitter tarafından satın alınmıştı.

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...