Tgrt Haber

Xiaomi hız kesmiyor: HyperOS popüler telefon için yayında

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 14:27 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 14:30
Xiaomi hız kesmiyor: HyperOS popüler telefon için yayında

Yeni arayüz güncellemesinde hız kesmeyen Xiaomi, HyperOS'i sevilen ve popüler olan bir modeline daha sundu. Güncelleme, Android 14 ile sunuldu.

HyperOS​ güncellemesinin dağıtımında önemli yol kat eden Xiaomi​, her hafta en az iki modelini bu sürüme güncelliyor. Şirketin 2022'de piyasaya sürdüğü Redmi 10 5G de bunu alan son model oldu. 

2022 yılında tanıtılan Redmi 10 5G, Android 14​ tabanlı HyperOS​ güncellemesini almaya başladı. Yeni sürüm OS1.0.2.0.ULSMIXM yapı numarasıyla gelirken, Ocak 2024 güvenlik yamasını da beraberinde getiriyor. Aynı zamanda bunun global sürüm olduğunu belirtmekte fayda var.

REDMİ 10 5G'YE HYPEROS​ MÜJDESİ

Redmi 10 5G için HyperOS​ güncellemesi ilk olarak Mi Pilot kullanıcıları için yayında. Eğer sürümde bir problem görünmezse çok yakında genel kullanıma açılacak.

Xiaomi​ kurucusu Lei Jun​, geçtiğimiz aylarda yaptığı paylaşımla HyperOS​ arayüzünün logosunun değiştiğini resmen duyurdu. Eskisine göre daha şık ve kompakt bir görünümle gelen yeni logo, dijital evrendeki fikirler ve bağlantılar gibi bir arada dönen noktalardan oluşan bir galaksi olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda mora çalan renkleri de bünyesinde barındırıyor.

XiaomiHyperOS​, kilit ekranını yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'larla daha fazla kişiselleştirmenizi sağlayacak. Kontrol merkezi ise MIUI 14 sürümüne göre daha sade ve çağdaş bir tasarıma kavuşacak.

Xiaomi hız kesmiyor: HyperOS popüler telefon için yayında - 1. Resim

Uygulama simgeleri benzer görünüyor, ancak genel tutarlılık daha iyi sağlanmış. Yeni sürümde dikkat çekici bir başka nokta da XiaomiHyperOS​'un telefonlarda ne kadar yer kaplayacağı.

Çinli şirket, sistemin 8.75 GB büyüklüğünde olduğunu ve rakiplerine göre depolama alanında önemli bir avantaj sunduğunu iddia ediyor. HyperOS​, önceki sürümlere göre daha az enerji harcayacak ve daha az bellekle daha rahat çalışabilecek. Bu da Xiaomi​'nin eski ve donanımsal açıdan yetersiz olan ürünleri için bir umut ışığı olduğu anlamına geliyor.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...