Tgrt Haber

Xiaomi vitesi yükseltti: Android 14 güncellemesi yayınlandı, işte ilk bu modeller aldı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2023 17:43 - Güncelleme : 11 May 2023 17:45
Xiaomi vitesi yükseltti: Android 14 güncellemesi yayınlandı, işte ilk bu modeller aldı!

Xiaomi, Google’ın Android 14 Beta 2 güncellemesini yayınlamasının ardından ilk beta sürümünü cihazlarına yayınladı. Peki hangi telefonlar aldı.

Google I/O​ 23 etkinliği 10 Mayıs’ta gerçekleşti. Google söz konusu etkinlikte yeni yazılımlarının yanı sıra, yeni Pixel​ serisi akıllı telefonlarını da tanıttı.

Lansmanın sona ermesinin ardından birçok özellikle Android 14​ Beta 2 güncellemesi Pixel cihazlar için yayınlandı. Ancak asıl sürpriz Xiaomi’den geldi. Çinli üretici, Google’ın yeni işletim sistemini ilk beta sürümüyle kendi cihazlarına da sundu.

ÜÇ XİAOMİ​ MODELİ ANDROİD 14 GÜNCELLEMESİNİ ALDI

Şu anda MIUI 14 arayüzünü cihazlarına dağıtan Xiaomi, öte  yandan ayrı olarak sunduğu Android güncellemeleri için de çalışıyor. Teknoloji devi Google lansmanın ardından Android 14 Beta 1 güncellemesini üç modeli için yayınladı. O cihazlar ise sırasıyla şöyle:

Xiaomi vitesi yükseltti: Android 14 güncellemesi yayınlandı, işte ilk bu modeller aldı!

- Xiaomi 13 Pro
- Xiaomi 13
- Xiaomi Pad 6

Xiaomi 13, 13 Pro ve Xiaomi Pad 6 için Android 14 Beta 1 güncellemesi geliştiriciler için çıktı. Beta programına kayıtlı kullanıcılar bu güncellemeyi internet sitesi üzerinden indirip yükleyebilir, ancak ilk geliştirme sürümü olduğu için beta güncellemesinde birçok hata ile karşı karşıya kalacağınızı da unutmamakta fayda var.

Resmi sürümün ise Xiaomi telefonlar için Haziran-Temmuz aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bunun öncesinde sadece beta sürümler kullanıma sunulacak.  

Kaynak: TGRT Haber
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...