Tgrt Haber

X'in çok kullan özelliği Threads'e geliyor

09 Ekim 2023 11:02 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 12:09
X'in çok kullan özelliği Threads'e geliyor

Teknoloji devi Meta, sosyal medya platformu Threads için yeni bir özellik peşinde. Gelen bilgilere göre X'teki "Trend Topic" özelliğinin aynısı Threads'e geliyor. Yeni özellikten ilk görüntüler de gelmeye başladı.

Sosyal medya platformu Threads​, X'teki gibi bir "Trend Topic" özelliği getirmek için kolları sıvadı. Kullanıcılar uygulamada gündem olan konu başlıklarını ve konuyla alakalı kaç adet paylaşım​ yapıldığı gibi bilgileri görebilecekler.

Özelliğin ekran görüntüsünü ilk olarak bir Meta çalışanı resmi hesabından paylaştı. Kısa bir süre sonra ise paylaşımını kaldırdı ancak ekran görüntüsünü kaydeden kullanıcıların dikkatinden kaçamadı.

THREADS'E "TREND TOPİC" ÖZELLİĞİ GELİYOR

Ekran görüntüsünden anlaşılan bilgiye göre, Threads'in "Popüler Konular" özelliği tıpkı X'teki gibi çalışacak. Hatta arama butonunun yeri gibi, özelliğin sayfasının tasarımı bile hemen aynı gözüküyor.

Threads kullanıcıları, yaşadıkları ya da ikamet ettikleri konuma bağlı olarak gündemde popüler olan konuları görebilecekler. Ve o konuyla alakalı paylaşım yapan kullanıcıların bir listesini de bulabilecekler.

X'in çok kullan özelliği Threads'e geliyor

X'te olduğu gibi, Threads'te de popüler olan bir konuyla ilgili kaç tane paylaşım yapıldığı "Trend Topic" sayfasında gösterilecek. Ancak bir konunun TT'ye girebilmesi için, toplam kaç tane paylaşım yapılması gerektiği gibi kriterler hakkında bilgi bulunmuyor.

Bununla birlikte, özelliği gösteren ekran görüntüsünde, hakkında 60 bine yakın paylaşım yapılmış bir konunun TT listesinde birinci sırada yerini aldığı gözüküyor. 91 bin paylaşım yapılmış bir başka konunun ise, "daha az popüler" olduğu ve dördüncü sıraya yerleştiği anlaşılıyor.

Teknoloji sitesi 9to5Mac'te yer alan bilgiye göre, Meta yeni özelliğini hala test ediyor. Çok yakında platformun Android ve iOS sürümlerine genel kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...