Tgrt Haber

X'te (Twitter) yeni seçenek: 'Para verenlere özel mesaj'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: X, TGRT Haber
02 Ekim 2023 12:47 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 12:47
X'te (Twitter) yeni seçenek: 'Para verenlere özel mesaj'

X sosyal medya platformuna, içerik üreticilerin yalnızca abonelerinden mesaj almalarını sağlayacak bir özellik geldi. Böylelikle size abone olan kullanıcılar haricinde hiç kimseden mesaj almamayı seçebileceksiniz.

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), içerik üreticilerinin sadece abonelerinden mesaj​ kabul edebilecekleri yeni bir özelliğini kullanıma sundu.

X'in 'Aboneler' özelliği sayesinde bir kullanıcı, takip ettiği bir içerik üreticisine aylık bir ücret karşılığında abone​ olarak maddi destek sağlayabiliyor. Bu sayede içerik üreticileri de standart takipçilerinin haricinde, yalnızca abonelerine özel paylaşımlar ve canlı yayınlar gerçekleştirebiliyor.

X'TE ABONELERE ÖZEL MESAJ DEVRİ

Abonelere özel DM seçeneği sayesinde 'içerik üretici' ile 'abonesi' arasındaki bağ daha fazla güçlenecek. Örneğin artık "sadece abonelerim bana mesaj gönderebilsin" şeklinde ayarlamak mümkün hale geldi.

İçerik üreticileri bu özellik gelmeden önce de kimden mesaj alacağını seçebiliyordu. Dilerse abone olan ya da olmayan herkes tarafından DM kabul edebiliyordu veya "onaylanmış kullanıcılar" seçeneğini seçerek, yalnızca mavi tik rozetine sahip olan insanların mesaj göndermesine izin verebiliyordu.

https://twitter.com/X/status/1707744192187728379

Ya da "Hiç kimse" opsiyonu ile, aboneleri de dahil olmak üzere herkesten gelen mesajları engelleyebiliyordu. Fakat bu seçenek, aboneleri de kapsadığından içerik üreticilerinin para veren takipçileriyle etkileşime geçmesine mani olabiliyordu.

Sosyal medya şirketi bu sorunun önüne geçmek için, diğer mesaj ayarlarından bağımsız olarak çalışan bir "Abonelerden gelen mesajlara izin ver" seçeneğini devreye aldı. Bu aktifken, "Hiç kimse" seçeneğini seçmiş olsanız bile size abone olan kullanıcılar mesaj göndermeye devam edebilecekler.

X'in açıklamasına göre yeni özellik bu haftadan itibaren kullanıma sunuldu. Profil ayarlarındaki 'Mesaj ayarları' bölümünden aktif edilebilecek.

Kaynak: X, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...