Tgrt Haber

X'ten (Twitter) tepki çeken hareket: Alıntılama özelliği kaldırıldı mı?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
13 Eylül 2023 11:14 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 11:14
X'ten (Twitter) tepki çeken hareket: Alıntılama özelliği kaldırıldı mı?

X (Twitter) sosyal medya platformu değişikliklerine hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de bir gönderideki alıntı sayısını gösteren buton kaldırılarak başka bir bölüme taşındı.

Elon Musk​ tarafından satın alındıktan sonra pek çok konuda değişime uğrayan X (Twitter) son olarak altınılama özelliğiyle ilgili kararı nedeniyle tepkilerin odağına yerleşti.

Sosyal medya platformunun twitter​.com sitesi üzerinden ulaşılabilen web sürümünü kullananlar, altıntı sayısını gösteren butonun gözükmediğini fark etti. Daha önce kullanıcılarına tweet görüntüleme kısıtlaması getirmesi nedeniyle büyük tepki çeken şirket, "Twitter alıntılama özelliğini kaldırdı mı?" diye düşünülmesine yol açtı.

Ancak bu sorunun cevabı, hayır. X sosyal medya platformu, alıntılama özelliğini çıkarmış değil. Yalnızca bir gönderinin kaç kez ve kimler tarafından alıntılandığını gösteren düğmeyi uygulamadan kaldırdı. Şirketten resmi bir açıklama gelmediğinden bu kararın alınmasının sebebini de bilemiyoruz.

X (TWİTTER) ALTINTILAMA BUTONU NEREDE?

Kullanıcılar her zaman olduğu gibi retweet (yeniden gönder) butonuna tıklayıp "Alıntıla" seçeneğiniseçerek bir gönderiyi altıntılayarak cevaplayabilecekler.

X'ten (Twitter) tepki çeken hareket: Alıntılama özelliği kaldırıldı mı?

Fakat toplam alıntı sayısı, artık gönderinin sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayınca açılan menüdeki "gönderi etkileşimlerini görüntüle" başlığı altında yer alacak. Yenden gönderi ve beğeni miktarları da bu bölümde gözükecek.

Öte yandan söz konusu değişiklik yalnızca X'in web sürümünde geçerli olurken, Android ve iOS uygulamalarına henüz yansımadı. Twitter'ı telefon üzerinden kullananlar eskiden olduğu gibi alıntı sayısı ile yeniden gönderi ve beğeni sayılarını, paylaşımın altındaki alanda görebilecekler.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...