Tgrt Haber

X'ten yeni karar... 'Tweet' gitti, yerine bakın ne geldi?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
08 Eylül 2023 13:41 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 14:06
X'ten yeni karar... 'Tweet' gitti, yerine bakın ne geldi?

Sosyal medya platformu X, eski adı Twitter'ı her yerden kaldırıyor. Daha önce Twitter Blue ve TweetDeck uygulamalarının ismi değiştirilmişti, son olarak "tweet" ve "retweet" kelimeleri de kullanımdan kaldırıldı.

Elon Musk​, 'Twitter' namına hiçbir şey bırakmamaktaki kararlığını sürdürüyor. Kullanıcılara Twitter​'ı ve ona dair bütün izleri unutturma hedefi doğrultusunda bir adım daha attı.

Adı X olarak değiştirilen sosyal medya platformu, Twitter Blue'yu X Premium, TweetDeck'i de X Pro olarak isimlendirmesinin ardından şimdi de güncellenen hizmet şartlarıyla dikkat çekti. 29 Eylül'de yürürlüğe girecek yeni hizmet şartlarında "tweet" ve "retweet" gibi kelimeler kaldırılarak bir devir kapandı.

TWEET GİTTİ, GÖNDERİ GELDİ

Artık "tweet" kelimesinden "post (gönderi ya da paylaşım)" olarak bahsediliyor, "retweet" kelimesi de repost "(yeniden gönderi veya yeniden paylaşım)" olarak anılıyor.

Twitter'ın ismi ve logosu X olarak değiştirildikten sonra, sosyal medya platformunun mobil ve web sürümlerinden da tweet ve retweet kelimeleri kaldırılmıştı. Söz konusu değişikliğin X'in hizmet şartlarına da yansımasıyla, sosyal medya kullanıcılarının aklına kazınan bu iki kelime resmen tarihe karıştı.

TWİTTER.COM DA SİLİNECEK

Sosyal medya platformu üzerinde yapılacak değişiklikler bunlarla sınırlı kalmayacak. Çok yakında twitter.com adlı alan adı x.com olarak değiştirilecek, yani kullanıcılar X'e girmek için web tarayıcılarına "x.com"yazacaklar.

Şu anda X'in yardım sayfasında ve bazı özellik açıklamalarında "Twitter" kelimesi kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu bölümlerden kısa sürede kaldırılacağı tahmin ediliyor.

APPLE İLE ZORLUK YAŞAMIŞTI

Şirket ismini X olarak değiştirdikten sonra, Android'in uygulama marketinde başarılı bir şekilde yayınlanmıştı fakat Apple'ın App Store'undaki "minimum 2 karakter" kuralı nedeniyle uygulamasını kullanıma sunamamıştı. Ancak Apple kurallarını bir defaya mahsus esneterek X'e izin verdi.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...