Tgrt Haber

Yeni Tesla Model 3, tam 6 yıl sonra piyasaya sürüldü: Menzil arttı, tasarım yenilendi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tesla
01 Eylül 2023 10:31 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 10:34
Yeni Tesla Model 3, tam 6 yıl sonra piyasaya sürüldü: Menzil arttı, tasarım yenilendi!

Elon Musk’ın elektrikli otomobil markası Tesla, popüler modeli altı yıl sonra yeniledi. Tamamen yeni Tesla Model 3 tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı.

Dünyanın en iyi elektrikli otomobil​ markalarından Tesla​, yıllardır üzerine çalıştığı Model 3’ü yeni tasarımı ve değişikliklerle piyasaya sürdü.

Güncellenen Tesla Model 3​, bir önceki modelin tanıtılmasından tam 6 yıl sonra çıkış yaptı. Peki Tesla’nın yeni otomobilinde neler yeni, özellikleri neler? İşte yeni Model 3 hakkında her şey.

TESLA MODEL 3 TASARIMINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Yeni Tesla Model 3, güncellenmiş ön ve arka uçlara, aydınlatmaya, farklı tekerlek jantlarına ve yeni bir iç mekana kavuştu. Tesla, menzili artırmak, sürtünmeyi ve rüzgar gürültüsünü azaltmak için aracın aerodinamiğini geliştirdiğini de belirtti.

Webktekno’nun aktardığına göre Tesla Model 3'ün arka kısmındaki aydınlatmalar da yeniden tasarlandı. Artık C harfi şeklinde arka aydınlatmaya sahip olan otomobil, oldukça yakışıklı görünüyor.

Yeni Tesla Model 3, tam 6 yıl sonra piyasaya sürüldü: Menzil arttı, tasarım yenilendi!

Ayrıca yeni tasarımlı jantlar da bizleri karşılayan tasarım​ detayları arasında yer alıyor. Bu arada; ikinci nesil Tesla Model 3'ün ilk nesle göre daha kalıplı olduğunu söyleyelim. Yaklaşık 2,5 santimetre uzayan otomobil, artık 4.720 mm. İkinci nesil Tesla Model 3'ün yüksekliği 1.441 mm, genişliği ise 2.089 mm olarak açıklandı.

Öte yandan otomobil devi, Model 3 için yeni bir kabin tasarımı geliştirdi.

 Akustik cam tavan teknolojisinin tercih edildiği araç, artık kabine ses almıyor. Daha yumuşak kaplama malzemeleri ile donatılan otomobil, 17 adede kadar hoparlör içeren premium ses sistemine sahip. Orta konsolun arka kısmına 8 inç boyutlu bir ekran koyan Tesla, bu sayede arkada yolculuk yapanlara etkileyici bir bilgi-eğlence deneyimi sunuyor. Kablosuz şarj ve havalandırmalı koltuklar gibi özellikler de yeni Model 3'te mevcut.

Yeni Tesla Model 3, tam 6 yıl sonra piyasaya sürüldü: Menzil arttı, tasarım yenilendi!

MOTOR AYNI, BATARYALAR FARKLI

Diğer teknik detaylara baktığımızda Tesla, Model 3 için elektrikli motorlarda değişiklik yapmadı. Fakat otomobil devi, yeni geliştirdiği bataryaları Model 3’e entegre etti.

 Bu bağlamda yeni Model 3, artık daha uzun menzil değerlerine sahip. Bu bağlamda; RWD versiyonda 554 kilometre, LR versiyonda ise 678 kilometre menzil sunulacak. 15 dakikalık şarj ile 282 kilometreye kadar menzil değeri sağlayan yeni Model 3, RWD versiyonda 6,1 saniyede, LR versiyonda ise 4,4 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayacak.

Son olarak Tesla, yeni Model 3'ün fiyatını henüz açıklamadı.

Kaynak: Tesla

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...