Tgrt Haber

Yılın en çok beklenen telefonu: Google Pixel Fold'un videosu ortaya çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
22 Nisan 2023 10:35 - Güncelleme : 22 Nisan 2023 11:01
Yılın en çok beklenen telefonu: Google Pixel Fold'un videosu ortaya çıktı

Uzun zamandır sızıntılar ile gündemde olan Google Pixel Fold katlanabilir akıllı telefona ait bir video sızdırıldı. Cihazın tasarımı ve siyah rengi gözler önüne serildi.

'Katlanabilir akıllı telefon' rekabetine Google​ da katılacak. Firmanın ilk modeli Pixel Fold uzun zamandır sızıntı haberleri ile gündemdeydi. Telefonun kamerasından işlemcisine, yazılımına hatta canlı görsellerine kadar birçok özelliği sızdırıldı. Şimdi de Pixel Fold'u kanlı canlı gösteren bir video gündeme düştü.

GOOGLE PIXEL FOLD KANLI CANLI GÖRÜLDÜ

Kuba Wojciechowski isimli Twitter kullanıcısı tarafından sızdırılan videoda, Google Pixel Fold'un ekranda boşluk bırakmadan katlanabildiği ve açılabildiği anlaşılıyor.

Şu anda piyasadaki katlanabilir akıllı telefonların neredeyse tamamında katlanma boşluğu var, ancak Pixel Fold'da bu izin yok edildiğini söyleyebiliriz.

https://twitter.com/Za_Raczke/status/1649570662292357120

Pixel Fold açıldığında büyük çerçevelere sahip geniş bir ekran​ kullanıcıları karşılıyor. Bu ekranın sağ tarafında ön kamera​ yer alıyor. Ayrıca cihazın diğer Pixel serisi telefonlardaki gibi yuvarlatılmış köşelere sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Peki Pixel Fold ne zaman tanıtılacak? Açıkçası Google'ın katlanabilir telefon​ üzerinde çalıştığı yeni bir haber değil. Geçen sene tanıtılması bekleniyordu ancak tanıtılmadı.

Bu bağlamda Pixel Fold çıkış tarihi ile ilgili bir şey söylemek zor olsa da, son aylarda sızan görselleri ve videoyu düşünerek önümüzdeki Mayıs'ta yapılacak Google I/O 2023 etkinliğinde duyurulacağını öngörebiliriz.

EKRANLARINI SAMSUNG ÜRETECEK

Google Pixel Fold'un iç ve dış ekranları Samsung tarafından üretilecek. Google'ın Tensor G2 veya G3 çipinden güç alacak olan telefonun yaklaşık 7.6 inç büyüklüğünde ekrana, 64 Megapiksel ana kameraya ve 12 GB RAM'e sahip olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Google Pixel Fold fiyatı da analistlere göre 1.300 dolar ile 1.500 dolar arasında olabilir.

Tabii Pixel serisi resmi olarak Türkiye'de satılmadığından Google Pixel Fold da ülkemize gelmeyecek.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...