Tgrt Haber

Google'dan 'Star Wars' sürprizi! Bakın ne oluyor?

18 Nisan 2023 13:28 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 13:34
Google'dan 'Star Wars' sürprizi! Bakın ne oluyor?

Google, The Mandalorian dizisiyle popüler hale gelen Bebek Yoda veya bilinen ismiyle Grogu karakterini arama sonuçlarına sürpriz bir şekilde yerleştirdi.

Star Wars​ evreninde geçen Disney+ orijinal dizisi The Mandalorian'ın popüler karakteri Grogu veya Bebek Yoda'yı ve yeteneklerini Google arama motoru sayesinde izleyebilirsiniz. Bebek Yoda, The Mandalorian'ın çıkışıyla beraber kısa sürede internet fenomeni haline geldi ve dizinin en popüler karakterlerinden biri oldu.

Aynı zamanda Star Wars​'taki Yoda ile aynı uzaylı türünün bir üyesi ve The Mandalorian dışında dizinin sekiz bölümünde de yer alan tek karakter olma özelliği taşıyor.

GOOGLE ARAMAYA 'GROGU' DOKUNUŞU

Google da popüler karakterin sevenlerine bir sürpriz yaptı. Arama motoruna 'grogu' kelimesini yazdığınızda, Bebek Yoda ekranın sağ alt köşesinde beliriyor. Ancak asıl olay Grogu'nun üzerindeki mavi okla başlıyor. Buna bir defa tıkladığınızda Grogu yeteneklerini devreye sokarak arama sonuçlarını ters düz ederek yerinden oynatıyor.

Google'dan 'Star Wars' sürprizi! Bakın ne oluyor?

Örneğin görsel arama sonuçları ve diğer yazılı sonuçları olduğu yerden kaldırıp ekranın altına çekiyor. Bu işlemi sayfa tamamen boşalana kadar yapmaya devam edebiliyorsunuz. Bunlar dışında Grogu'nun Google arama sonuçlarına başka bir etkisi yok.

Google bu tür uygulamaları daha önce de yapmıştı. Örneğin arama motoruna doğrudan Pac-Man Doodle'ı yerleştirerek popüler oyunu oynayabilmemizi sağlamıştı. Pac-Man'ı Google ile oynamak için "pacman" kelimesini aratmanız yeterli.

GOOGLE'IN ŞAKALARI

Öte yandan Google'ın arama sonuçlarını gizlediği birtakım şakaları da bulunuyor. Örneğin arama motoruna "askew" yazarsanız sayfanın yamuklaştığını görebilirsiniz. "Recursion" aramasını yaptığınızda Google size sonsuza dek "bunu mu demek istedin?" diye soracak. "Do a barrel roll" diye arattığınızda ise sayfanın kendi etrafında bir tur attığına şahitlik edeceksiniz.

Kaynak: Mashable
Sonraki Haber Yükleniyor...